Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Τιμήσαμε την Μνήμη του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου του Νέου με την Πασχαλινή χαρά στην καρδιά μας αλλά και με την αναμενόμενη συγκίνηση αφού φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ημέρα των Εγκαινίων του Ναού μας ο οποίος είναι ο τρίτος Ναός που εξυπηρετεί τις Λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας μας.

Ο Πρώτος Ναός ήταν στην νοτιοανατολική πλευρά της συνοικίας  και την περίοδο της τουρκοκρατίας κτίσθηκε ο δεύτερος ναός στο σημείο που βρίσκεται σήμερα  όπως μας πληροφορούν οι τέσσερις εικόνες του τέμπλου που ανήκουν στην περίοδο αυτή .Μάλιστα γύρω από τον Ναό υπήρχε και το Ενοριακό Κοιμητήριο το οποίο λειτούργησε μέχρι της αρχες της δεκαετίας του 1960.

Μέχρι το 1963 ο μικρός αυτός Ναός αποτέλεσε το Κέντρο της Λατρευτικής  και Μυστηριακής Ζωής των Ενοριτών οπότε και κατεδαφίσθηκε αφού κρίθηκε ακατάλληλος λόγω των σοβαρών ζημιών που είχαν προκληθεί στην τοιχοποιία και στην στέγη αλλά και της καθίζησης που είχε υποστεί  για να κτισθεί ο υπάρχων Ναός ο οποίος εγκαινιάσθηκε, διατηρουμένης της Αγίας Τραπέζης του κατεδαφισθέντος Ναού,  από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο στις 9 Μαΐου 1973 εφημερεύοντος του Μακαριστού Ιερέως π.Γεωργίου Μακρυγένη. Το αντιμήνσιο που φυλάσσεται στον Ναό μας μαρτυρεί σιωπηλά το Μεγάλο αυτό και Αγιαστικό Γεγονός.

Σημείο αναφοράς το Σεπτό Λείψανο του Οσιομάρτυρος το οποίο φυλάσσεται εντός αργυράς θήκης αλλά και η από διακοσίων χρόνων ιστορημένη θαυμάσια Εικόνα  Του τα οποία αποτελούν πηγή Ευλογίας ,Στήριξης,εμψύχωσης,υγείας και χαράς για όλους, Ενορίτες και μη.

Την παραμονή στις 8 Μαΐου 2023 στις 7.00 μ.μ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μητροπόλεως μας πανοσιολ.Αρχιμ.π.Γεωργίου Θανάσου με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων και πολλών πιστών.

Ανήμερα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολ.Ιεροκήρυκος της Ι.Μητροπόλεως μας Αρχιμ.π.Ιωακείμ Δούμα και πολλών Πατέρων που ήλθαν από κοντά και από μακριά για να συνεορτάσουν και να συμπανηγυρίσουν.

Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό της Μεσοπεντηκοστής και την Παράκληση έγινε η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου μας προεξάρχοντος του Πανοσιολ.Ιεροκήρυκος της Ι.Μητροπόλεως μας και Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ι.Ναού Παναγίας της Σκριπούς Ορχομενού Αρχιμ.Νεκταρίου Αυγέρου.

Μαζί με τον Ιερό Κλήρο ακολούθησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων,Αντιδήμαρχοι, Προιστάμενοι Υπηρεσιών του Δήμου,Εκπρόσωποι της Αστυνομίας, μέλη του Χορευτικού Συλλόγου «Τερψιχόρειον» ,η Φιλαρμονική του Δήμου και ο λαός του Θεού ο ευλογημένος.

Τους ύμνους έψαλαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ.π.Δημήτριος Μπακόπουλος Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν Παντοβασίλισσας Ραφήνας και ο Μουσικολ.κ.Αδαμάντιος Αργυρόπουλος Πρωτοψάλτης του ιδίου Ναού πλαισιωμένοι από τους εκλεκτούς Ιεροψάλτες του Ναού μας. Ευχόμαστε στον Ανοιξιάτικο και Λαμπριάτικο Άγιο μας να μας αξιώνει να τον εορτάζουμε και να τον πανηγυρίζουμε πάντοτε με υγεία και χαρά!

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA