«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Η Ανάσταση είναι γεγονός όχι στοχασμός, ιδεολογία, αφηρημένη έννοια για κάποια πανανθρώπινη αξία. Το "μέγα τραύμα ο άνθρωπος" όπως λέει η αναστάσιμη υμνολογία της Κυριακής του Θωμά θεραπεύεται με τις πληγές και τα στίγματα του Σταυρού στο ανθρώπινο σώμα του Ιησού Χριστού. Άγγιξε τις πληγές μου λέει ο Ιησούς στον Θωμά για να νιώσει, να συναισθανθεί, να γίνει κοινωνός του μυστηρίου του Σταυρού για να αντιληφθεί με την καρδιά του την Ανάσταση.
Δεν αρκούν τα μάτια μας και οι αισθήσεις μας για να ζήσουμε την ανάσταση, χρειάζεται σχέση σταυρική με τον Ιησού Χριστό.Η πίστη στο Ευαγγέλιο είναι η εγκατάλειψη της βεβαιότητας του εαυτού μας στο θέλημα του Ιησού Χριστού. Δηλαδή αυτο που διδάσκει ο Ιησούς να συσταυρωθούμε μαζί του, να σηκώσουμε τον σταυρό μας με πίστη στον Ιησού Χριστό, να δούμε κατάματα τις πληγές μας, αυτές που προξενεί η αμαρτία, δηλαδή η αποξένωση από τον Θεό.
Έτσι βρισκόμαστε στο δρόμο της πίστης με τις πληγές στο Σώμα του Ιησού Χριστού που αναβλύζουν όμως αίμα και ύδωρ και εδώ είναι το μυστήριο που αποκαλύφθηκε και δωρήθηκε στην ανθρωπότητα, το Βάπτισμα και η Θεία Κοινωνία.

Δημήτριος Τζαφέρης Θεολόγος
Λαμπαδάριος Ιερού μας Ναού

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA