Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό απο πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού. Αγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Ο Θεός μας αγαπά προκλητικά!Μ' αυτή Του την αγάπη προκαλεί ακόμα και το δαίμονα. Προκαλεί και τους δίκαιους, προκαλεί και τους ευσεβείς.Κάθε μέρα γυρίζει στις γειτονιές του κόσμου, όπου γης, και ψάχνει τους αγαπημένους του ανθρώπους.Αυτός ο μανιακός εραστής της ανθρώπινης ύπαρξης.Έλεγε ενας άνθρωπος του Θεού: Αν ξέραμε το πόσο μας αγαπάει ο Κύριος, θα τρελαινόμαστε από τη χαρά μας.

Άλλωστε αυτό δεν ζητάμε;
Να μας αγαπούν .
Να μας προσεχουν.
Να μας προτιμούν.
Να μη μας μαλώνουν.
Να μας κανακεύουν.
Ε, ο Χριστός το κάνει στο μέγιστο βαθμό.Και θέλουμε και κάτι άλλο, πες ότι το λέει η φιλαυτία μας; Να αγαπούν εμάς και κανέναν άλλο.Κι αν κάποιος αντιληφθεί ότι αγαπάμε και κανέναν άλλον, δυσκολεύεται.Ο Χριστός ως Θεάνθρωπος μπορεί και το κάνει αυτό!Μπορεί και αγαπα τον καθένα μας μοναδικά.Τού είμαστε μοναδικοί.Έγινε κατάδικος στο λόφο του Γολγοθά, για να γίνει κατά-δικός του καθενός μας.Είναι η πρώτη και η στερνή μας αγάπη.Το άλφα και το ωμέγα της ζωής μας.
π. Ανανίας Κουστένης

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA