Όλα πρέπει να γίνουν από καρδιάς.Να αγαπάμε από καρδιάς,να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας από την καρδιά,να πλησιάζουμε τον Θεό από καρδιάς,να συγχωρούμε από καρδιάς,να προσευχόμαστε από καρδιάς,να ευλογούμε από καρδιάς. ~ Άγιος ΘεοφάνηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Εορτάσαμε και φέτος το Θαύμα του Οσιομάρτυρος Νικολάου δια του οποίου διέσωσε την Ενορία μας από τα αντίποινα και την οργή των Γερμανών κατακτητών τον Οκτώβριο του 1943. Παράλληλα υποδεχθηκαμε το ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου το οποίο εκομισε ο Καθηγουμενος της Ι.Μ Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών Ορχομενού παν. Αρχιμ.π.Νεκταριος Μήτσου.Μετα την υποδοχή εψάλη Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασία  προεξάρχοντος του Αγίου Καθηγουμενου ο οποίος  κήρυξε τον Θείο Λόγο.Μαζί μας συνεορτασταί και συμπροσευχόμενοι οι αγαπητοί Πατέρες π.Ιωακείμ  π.Μιχαήλ και π.Πέτρος.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Ιερατικό Συλλειτουργο με προεξάρχοντα τον Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Αθανασιο Αθανασίου ο οποίος μας μίλησε διδακτικοτατα.Αμεσως ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία για την ανάμνηση του Θαύματος.Ιδιαίτερη χαρά  αλλά και επισημότητα στην Λατρευτική μας Σύναξη  προσκόμισε η παρουσία της γαλανόλευκης Σημαίας του 6ου Δημ.Σχολείου Θηβών την οποία πλαισίωσαν ο Σημαιοφόρος Μαθητής Ιωάννης Μαργαρίτης και οι παραστάτες.

Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Παν.Αρχιμ.π.Πολυκαρπο Εφημέριο του Ι.Ν Αγ.Τριαδος Βαγίων συνευχομενου και του Παν.Αρχιμ.π.Δανιηλ Εφημέριου του Ι.Ν Αγ.Θεοδωρων Θηβών.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Θ.Λειτουργια στις 12 το μεσημέρι Παράκληση και το απόγευμα αφού εψάλη ο Εσπερινός και ο Αγιασμός μεταφέραμε με την συνοδεία πιστών το Ιερό Θησαύρισμα, στην Ι.Μ Καμπιών όπου το παρέλαβαν οι Πατέρες της Μονής τους οποίους και ευχαριστήσαμε για την αγάπη τους.Ηταν ένα τριήμερο πλουσίων ευλογιών και ενισχύσεως πνευματικής  για το οποίο ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό μας και τους Αγίους Του!

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA