Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό απο πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού. Αγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με τη χάρη του Τριαδικού Θεού  και την βοήθεια της Παναγίας μας αξιώθηκαμε και εφέτος να φθάσουμε ως ταπεινοί προσκυνητές στο Άγιον Όρος απο 19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2022.Η πρώτη μέρα  μας βρήκε στη Νέα Σκήτη και στο Ιερό Κελλίον του Αποστόλου Ανδρέα (Αβραμμαίοι) και στον Γέροντα Αβράμιο όπου μας φιλοξένησε με μεγάλη χαρά. Εκεί μετείχαμε στην Θεία Λειτουργία.Στη Νέα Σκήτη επισκέφθηκαμε τα Κελλιά του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Αναργύρων όπου συναντήσαμε τον συντοπίτη μας π.Μάξιμο όπως και το κελλί του Γέροντος Τρύφωνος του λιβανοποιού.

Η Δεύτερη μέρα μας έφερε στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου όπου εκεί συμπροσευχόμενοι μετείχαμε στην Ιερά Αγρυπνία της Γεννήσεως της Θεοτόκου και λάβαμε την ευχή του Αγίου Καθηγουμένου Αρχιμ.π.Νικολάου. Είχαμε την ευκαιρία όντας στην Ιερά Μονή να ανέβουμε στις Καρυές και στο Πρωτατο όπου προσκυνησαμε την Παναγία Άξιον Εστί καθώς και στο Τυπικαριό την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα.

Την Τρίτη ημέρα βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Ιβηρών και στην Παναγία την Πορταΐτισσα όπου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε και στη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταΐτισσας.Βάλαμε μετάνοια στον Αγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ.π.Ναθαναήλ και πήραμε την ευχή του.Επίσης  προσκυνήσαμε στην Σκητη Κουτλουμουσίου τα Κελλιά των Εισοδίων και της Κοιμήσεως.

Η Τέταρτη μέρα ήταν η ημέρα όπου πραγματοποιησαμε το προσκύνημα μας στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου προσκυνησαμε  την Τιμία  Ζώνη της Παναγίας μας και η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Παράλληλα συναντηθήκαμε και με τον συντοπίτη μας Μοναχό π.Ευφρόσυνο.

Την τελευταία μέρα, βρεθήκαμε στο  ιστορικό Ιερό Κελλι  Άξιον Εστί όπου εκεί πρωτοψάλθηκε ο Αρχαγγελικος Ύμνος Άξιον Εστίν ως αληθώς μακαριζειν σε την Θεοτόκον την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών.

Επίσης προσκυνήσαμε και στο Ιερό Κελλίον του Οσίου Θεοφίλου του Μυροβλύτου όπου ο Τάφος του κάτω από την Αγία Τράπεζα.Και στα δύο αυτά Κελλιά οι πατέρες με πολύ μόχθο και αφοσίωση εργάζονται καθημερινά για να επαναφέρουν το Ιερό Κελλί στη μορφή όπου ήταν κάποτε και αποτελούσε σημαντικό προσκύνημα για όλο το Άγιον Όρος.

Λίγο πρίν την αναχώρηση μας προσκυνήσαμε και στο Ι.Κελλίον του Ευαγγελισμού όπου είχαμε την ευλογία της επικοινωνίας μας με τον συντοπίτη μας Γέροντα Πρόδρομο. Ήταν ένα πενθήμερο το οποίο μας δίδαξε πολλά  και κυρίως το ότι στην πνευματική ζωή δεν είναι ο τόπος αλλά ο τρόπος!

Nικολαος Τοκουτζής


Στο Πρωτάτο.

Μετά την Αγρυπνία στην Ι.Μονή Κουτλουμουσίου.

Στην Ι.Μονή των Ιβήρων.

Θεία Λειτουργία στο Ι.Κ Αγίου Ανδρέου στην Ν.Σκήτη.

Στην Ν.Σκήτη με τον π.Μάξιμο.

Στην Ν.Σκήτη.

Στην Καψάλα στο Ι.Κ του Οσίου Θεοφύλου του Μυροβλύτου.

Στο Ι.Κ Άξιον Εστίν.

Στο Αγίασμα της Πορταίτισσας.

Στην Ι.Μ Βατοπαιδίου.

Στο Τυπικαριό.

Στο Ι.Κ του Αγίου Γεωργίου στην Ν.Σκήτη.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA