Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Την Πέμπτη της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου 2022 διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε Προσκυνηματική Εκδρομή στιν Ι.Μονή Δούσικου όπου προσκυνήσαμε την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και στην Γυναικεία Ι.Μονή Γκούρας της Ι.Μητροπόλεως Τρίκκης.

Το μεσημέρι στην Πόλη της Καρδίτσας προσκυνήσαμε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελιστρίας όπου είχαμε την χαρά να συναντηθούμε με τον εκ Βαγίων καταγόμενο Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Θεόκλητο Δήμου Ηγούμενο της Ι.Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Πετριλίου και Εφημέριο του Ναού ο οποίος με τους εκλεκτούς συνεργάτες του μας φιλοξένησαν με αγάπη.

Μετά το γεύμα οδεύσαμε προς τον Ιερό και Αιματοποτισμένο Τόπο των Βουνένων όπου τελέσαμε την Ιερά Παράκληση  και αρτοκλασία ενώπιον του Τάφου και του Ι.Λειψάνου του Οσιομάρτυρος Νικολάου μας και αφού φιλοξενηθήκαμε στο Αρχονταρίκι του Προσκυνήματος από τον Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Τιμόθεο,ζητήσαμε και λάβαμε από τον Αιματοβλύτη Οσιομάρτυρα δια του Δένδρου της Σφαγής Του το Αίμα του το οποίο υποδεχθήκαμε σαν Ουράνιο Δώρο.

Μαζί μας και φίλοι της Ενορίας μας από την Καλαμάτα και την Ιτέα Φωκίδος οι οποίοι από ευλάβεια για τον Άγιο ηλθαν μαζί μας και μοιραστήκαμε όλοι μαζί τις όμορφες λατρευτικές στιγμές που η Χαρη του Θεού μας αξίωσε. Επιστρέψαμε αργά το βράδυ με χαρά και ειρήνη.

Ξεκινώντας το πρωί...

Ιερά Μονή Δούσικου

Στο εσωτερικό της Μονής που είναι άβατο για τις γυναίκες!

Η έξοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου για να προσκυνήσουν οι γυναίκες!

Ιερά Μονή Γκούρας

Ο Άγιος Νικολαος ο Νέος.Τοιχογραφία στην Ι.Μ Γκούρας.

Ευαγγελίστρια Καρδίτσης.

Η μεσημεριανή Τράπεζα.

Η νέα εικόνα του Αγίου μας στα Βούνενα.Επάνω δεξιά διακρίνεται  αγιογραφημένο το Θαύμα που έγινε στην Ενορία μας τον Οκτώβριο του  1943.

Ο Σεπτός Τάφος του Οσιομάρτυρος.

Η Ευχή για την αντληση του Αίματος του Αγίου.

Στο αρχονταρίκι του Προσκυνήματος των Βουνένων.

Παράκληση και αρτοκλασία.

Στο δένδο του Μαρτυρίου του Αγίου μας.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA