" Μή νομίζεις ότι τίς προσευχές, τή Θεία Μετάληψη καί τούς άλλους πνευματικούς σου άγώνες, τά χρησιμοποιείς γιά νά πετάξεις τό Σταυρό άπό πάνω σου, άλλά γιά νά τόν σηκώνεις μέ περισσότερη δύναμη καί γιά μεγαλύτερη δόξα τού Χριστού. "Άγιος Νικόδημος ο ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Αυτές τις ημέρες του Ιερού Σαρανταήμερου καλόν είναι όλοι μας να ταυτίζουμε  την καθημερινότητά μας με τον σωτηριολογικό χαρακτήρα της μητροπόλεως των εορτών, τα Χριστούγεννα  πράγμα που γίνεται καταφανές από την λειτουργική πράξη της Εκκλησίας μας, η οποία μας εισάγει σε κλίμα προετοιμασίας σαράντα μέρες πριν την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

Έτσι λοιπόν και εφέτος εάν θέλει ο Θεός στην Ενορία μας θα τελεσθή το ιερό Σαρανταλείτουργο από 15 Νοεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου  ώστε διά της μεταλήψεως του Σώματος και Αίματος του Χριστού, να στολίζουμε και να φωτίζουμε όντως τις ψυχοσωματικές μας υπάρξεις αλλά και με την Λειτουργική μνημόνευση των ονομάτων των ζώντων και των κεκοιμημένων μας  να οφεληθούμε και να οφελήσουμε.

Επίσης, κατ' αυτή την περίοδο με την αφύπνιση της φιλοτιμίας και της φιλανθωπίας  μας ας αναζητήσουμε  εντονότερα τους ελαχίστους αδελφούς μεσα από την ελεημοσύνη και ας καθαρίσουμε τις ψυχές μας με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως γονατίζοντας στο πετραχείλι του Πνευματικού μας με ταπείνωση και διάθεση ειλικρινή για βελτίωση προσωπική και απαλλαγή από βάρη και πάθη.

Με την Λατρευτική Ζωή,την τακτικότατη Θεία Κοινωνία ,την ελεημοσύνη και την εξομολόγηση θα προετοιμάσουμε τις ψυχές, τις καρδιές αλλά και τα σώματα μας να υποδεχθούν το Παιδίον της Βηθλεέμ.

 

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA