Μὲ τὸ τραγούδι καὶ τὸ γέλιο, μὲ τὴν λαχτάρα τῆς ψυχῆς καὶ μὲ τὸ θάρρος ποὺ μᾶς δίνει ἡ δύναμη τῆς προσευχῆς παίρνουμε δρόμο καὶ κινᾶμε κι’ ὅλο τραβᾶμε μπρὸς γοργοὶ καὶ τ’ ἅγιο μήνυμα σκορπᾶμε τοῦ λυτρωμοῦ σ’ ὅλη τὴν γῆ (Ι.Βερίτης).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Αν θες να κλάψεις, κλάψε. Μην διστάσεις. Δεν είναι ντροπή το κλάμα. Αν θες να ξεσπάσεις, ξέσπασε. Μην σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Μη σε ενδιαφέρει το τι θα σκεφτούν για σένα.  Άνθρωπος είσαι και εσύ. Έχεις τα όριά σου. Αν θες να φωνάξεις, φώναξε. Κάνε χαμό. Κάν’ τα όλα λίμπα.

Που και που, χρειάζεται να κάνεις και κανένα τέτοιο ξέσπασμα, έτσι λίγο για να στανιάρεις. Να αδειάζεις. Να ξεμπουκώνεις, για να μπορείς μετά, να το ξαναπιάνεις από την αρχή.Αν θες να μαλώσεις, μάλωσε. Ντόμπρα πράγματα. Άλλωστε, οι σχέσεις των ανθρώπων, έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Μην στεναχωριέσαι.

Κάν΄τα όλα αυτά. Κάν΄τα και μην το σκέφτεσαι.Αλλά μην γκρινιάζεις ρε συ. Μην γκρινιάζεις. Είναι αρρώστια η γκρίνια. Μιζέρια. Είναι σαράκι που σου τρώει την ψυχή. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.Κάνε ό,τι θες…Κλάψε, ξέσπασε, φώναξε, μάλωσε… Μόνο μην γκρινιάζεις. Είναι αρρώστια η γκρίνια. Εγώ απλά σου λέω… Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.


Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

Ψυχολόγος M.Sc.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA