Μὲ τὸ τραγούδι καὶ τὸ γέλιο, μὲ τὴν λαχτάρα τῆς ψυχῆς καὶ μὲ τὸ θάρρος ποὺ μᾶς δίνει ἡ δύναμη τῆς προσευχῆς παίρνουμε δρόμο καὶ κινᾶμε κι’ ὅλο τραβᾶμε μπρὸς γοργοὶ καὶ τ’ ἅγιο μήνυμα σκορπᾶμε τοῦ λυτρωμοῦ σ’ ὅλη τὴν γῆ (Ι.Βερίτης).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Το πνεύμα των Χριστουγέννων στις καρδιές μας. Ήλθαν τα Χριστούγεννα. Η Γέννηση του Χριστού μας, που άλλαξε τον κόσμο ολόκληρο. Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο με καταναλωτικά χαρακτηριστικά, είναι η προσδοκία ανθρώπων και Εθνών που αναγεννά την ανθρώπινη φύση. Ο Μεγάλος Θεός γεννιέται ως απλός άνθρωπος, ήσυχα, ειρηνικά, ταπεινά, φτωχικά αλλά γεμάτος από αγάπη, δίνοντας σε εμάς τη δυνατότητα να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι δεξαμενή Ζωής, υποκινεί συναισθήματα ευγνωμοσύνης και φιλευσπλαχνίας, μας καλεί σε τρυφερές συγκινήσεις, μας καλλιεργεί την ελπίδα. Δίνει δύναμη στον απογοητευμένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο. Μαζί με τους αγαπημένους μας, μακριά από το άγχος πρέπει να ετοιμαστούμε, με προσμονή να ζήσουμε τα Χριστούγεννα. Με Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας μας κάνει αισιόδοξους. Ας ''ντυθούμε'' τη γνησιότητα, την απλότητα, την αγάπη, την πίστη, την ειλικρίνεια και την πνευματική αυθεντικότητα και ας ετοιμαστούμε έτσι οπλισμένοι για τη γιορτή των Χριστουγέννων, το ''σεισμό της Γης'' όπως είπε ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ζούμε στη δίνη του άγχους της καθημερινότητας. Ας αναζητήσουμε τον άνεμο που θα το διαλύσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ας ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας με ταπεινότητα και να αφουγκραστούμε με δέος το μεγάλο γεγονός, το μεγάλο ''σεισμό της γης''. Ας βάλουμε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας.


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINΕ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA