Αγάπησε τους αμαρτωλούς, μίσησε όμως τα έργα τους και μην τους καταφρονήσεις για τα ελαττώματα τους, μη τυχόν και εσύ πειρασθείς με παρόμοια κακά. Άγιος Ισαάκ ο ΣύροςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Όσο στηριζόμαστε στο στενό μας μυαλουδάκι και στις γνώσεις μας ώστε "να τα βρούμε" μεταξύ μας πάντα θα αποτυγχάνουμε. Ας αφήσουμε την Χάρη του Θεού να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί "εις πάσαν την Αλήθειαν".

Εάν μια φορά προσευχόμαστε γι'αυτούς που μας συμπαθούν, εκατό φορές να προσευχόμαστε γι'αυτούς που μας αντιπαθούν για τους δικούς τους λόγους.
Δεν είναι το θέμα να νικήσουμε αυτούς που μας εχθρεύονται, αλλά να τους βάλουμε μέσα στην καρδιά μας, να τους αγκαλιάσουμε κι ας μας "κοστίσει" τα πάντα.  Ειδικά εμείς οι ιερείς που τραβάμε πολλά βέλη κατα πάνω μας, καλούμαστε ένα περισσότερο να μνημονεύουμε αυτούς τους "ευεργέτες" μας, ώστε ο Θεός να τους δώσει ειρήνη.

Κι αν κάποτε σε πιάσει το παράπονο επειδή νιώθεις ότι παρεξηγήθηκες και αδικήθηκες, άσε τους λογισμούς σου στην άκρη· πιάσε το κομποσχοινάκι σου και άρχισε την ευχή "Κύριε ελέησόν με τον αμαρτωλό". Και θα δεις ότι το παράπονο θα γίνει δοξολογία, η αδικία θα μετατραπεί σε ευλογία, και η παρεξήγηση ευκαιρία να ταπεινωθείς.

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA