«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

 

 

Ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη έχει τη δική του θλιβερή ιστορία .  Δεν υπάρχει κανένας που να μη πέρασε θλίψη. Οι θλίψεις μορφώνουν , εκπαιδεύουν και ταπεινώνουν τον άνθρωπο .  Με τις θλίψεις ο Θεός μας παιδαγωγεί , τονώνει κι ενισχύει και τις ψυχές των ενάρετων ανθρώπων , για να κάνει την αρετή τους πιο μεγάλη, πιο δυνατή και πιο μόνιμη.

Η θλίψη στο χέρι του Θεού μπορεί να γίνει νυστέρι, σμίλη, υνί, που θα φέρει πόνο στον πόνο , αναταραχή στην ανεμελιά, σύντριψη της πέτρινης καρδίας από την καλοπέραση , τον πλούτο, τον ατομισμό και τη σκλαβιά της φιλοχρηματίας. Ο πόνος οδήγησε αρκετούς στον Γολγοθά , η θέα του Εσταυρωμένου , ο ασπασμός του σταυρού του σταυρού του, τους έκανε να υπομείνουν την προσωπική τους σταύρωση και να ευχαριστήσουν δοξολογικά τον Σταυροαναστηθεντα Χριστό, τον οποίο μέχρι χθες είχαν λησμονήσει.


Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA