Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας. Τζώρτζ Μπέρναρ ΣώΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Δραστηριότητες » Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

 

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 και ώρα 3.00 μ.μ θα αναχωρήσουμε από τον προαύλιο χώρο του Ναού μας για το  ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όπου  στις 5.00 μ.μ θα παρακολουθήσουμε την «Εικονική ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά –1500 χρόνια ιστορίας».

Η Αγία Σοφία, σύμβολο πνευματικό και πολιτικό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που ταυτίζεται  με την Ελληνορθοδοξία μας και έχει συνδυαστεί με τους θρήνους και τους θρύλους του Γένους μας, ένα θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, επιβίωσε ως τις ημέρες μας παρά τις αντιξοότητες και αποτελεί ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς .

Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Παράλληλα, η  παραγωγή αυτή  θα μας δώσει  την ευκαιρία  να επισκεφθούμε  τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσουμε όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

Αμέσως μετά θα μεταβούμε στον Ι.Ναό Ευαγγελίστριας Ιλίου όπου θα συμμετάσχουμε στον  Κατανυκτικό Εσπερινό.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA