Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Εγκύκλιοι-Μηνύματα

Πρός

τους Μαθητές και τις Μαθήτριες

των Σχολείων όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής Περιφερείας

Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

 

Αγαπημένα μου  παιδιά,

 

Είναι μεγάλη και ειλικρινής η χαρά μου, επειδή σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας θέλοντας να σας εκφράσω πολλές και θερμές ευχές για το νέο σχολικό έτος αφού στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς όλοι μας κάνουμε όνειρα, βάζουμε  στόχους και ελπίζουμε για κάτι ακόμη καλύτερο.

Μέσα στην καταχνιά της σύγχρονης πραγματικότητας το σχολείο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και σας καλεί να ανακαλύψετε το πιό δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σας. Είναι ο χώρος, όπου θα αποκτήσετε γνώσεις πολύτιμες και εφόδια πνευματικά, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις της ζωής που διαρκώς αυξάνουν.

Μη διστάσετε να μετατρέψετε το σχολείο σας σε εργαστήρι ελπίδας, χαράς και αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία που ζούμε. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σβήσει από το πρόσωπό σας το  χαμόγελο πού είναι η πιο απλόχερη ένδειξη ζεστασιάς, φροντίδας και αισιοδοξίας. Εσείς είστε το μέλλον της ζωής και της πατρίδος μας.

 Σαν πνευματικός σας Πατέρας θέλω να γνωρίζετε πως είμαι δίπλα σας και σας περιβάλλω με πολλή αγάπη και σφίγγω το χέρι του καθενός προσωπικά ευχόμενος από τα βάθη της καρδιάς μου καλή πρόοδο, υγεία και καταξιωμένη ζωή. Μακάρι να είναι με τη χάρη του Θεού ευλογημένη και καρποφόρα η νέα σχολική Χρονιά.

Καλή δύναμη τόσο σ’ εσάς όσο και στους πολύτιμους συνοδοιπόρους σας στο ταξίδι της γνώσης, τους καλούς σας δασκάλους και τους γονείς σας.

 

Με πολλή αγάπη

Ο Μητροπολίτης σας

                      † Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA