Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Δραστηριότητες » Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

Όταν ο Κύριος μας θέλησε να παραλάβει κοντά Του, στους Ουρανούς, την Πανάχραντη Μητέρα Του απέστειλε σ᾿ Αυτήν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο οποίος κρατώντας έναν κλάδο φοίνικα την ειδοποίησε ότι, μετά από τρείς ημέρες επρὀκειτο να εγκαταλείψει τα εγκόσμια αναχωρώντας για τα Επουράνια.  Εκείνη με πολλή χαρά ανέβηκε στο Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί κάτι το οποίο συνήθιζε τακτικά. Κατά την ανάβαση Της στο Όρος τα δένδρα δείχνοντας  σεβασμό και  Τιμή προς την Δέσποινα του κόσμου έκλιναν τις κορυφές τους προσκυνώντας Την.

Κατόπιν πήγε στο σπίτι Της και ετοίμασε τα της  Κηδείας και της Ταφής Της. Το Θαύμα που ακολούθησε ήταν όντως παράδοξο! Ουράνια σύννεφα παρέλαβαν τους Αποστόλους από τα σημεία του κόσμου που βρίσκονταν και κήρυτταν το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας και τους έφεραν στο σπίτι της Παρθένου.Με δάκρυα στα μάτια  άκουσαν την αιτία της αιφνίδιας αυτής αρπαγής τους καθώς και τις τελευταίες συμβουλές από τα άσπιλα χείλη Της. Αφού παρέδωσε την Παναγία της Ψυχή στα χέρια του Υιού Της, οι Απόστολοί παρέλαβαν το Θεοδόχο Σώμα Της Κυρίας των Αγγέλων και το ενταφίασαν στην Γεθσημανή. Μετά από τρείς ημέρες άνοιξαν το Μνημείο για χάρη του  Αποστόλου Θωμά ο οποίος απουσίαζε κατά Θεία παραχώρηση από τον ενταφιασμό Της Θεοτόκου, και με έκπληξη και χαρά διαπίστωσαν ότι το Σώμα που γέννησε τον Σωτήρα είχε μεταστεί στους Ουρανούς.

Γι᾿ αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο τελούμε τρείς ημέρες πρίν την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως, Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν και δόξαν της Αειπαρθένου. Σας προσκαλούμε λοιπόν και φέτος την Τρίτη 12 Αυγούστου από 9.30 μμ έως 12.30 ν. για να συμπροσευχηθούμε. Μετά την Ακολουθία θα παρατεθεί αλάδωτη Τράπεζα για όλους τους αγρυπνήσαντες.

Ας αφιερώσουμε ένα μικρό μέρος από την νυκτερινή μας ανάπαυση, για Εκείνην που δέεται ασταμάτητα για εμάς μπροστά στον Ουράνιο Θρόνο, για την ικανοποίηση όλων των πνευματικών και υλικών αιτημάτων των καρδιών μας.

ΤΟ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA