Όλα πρέπει να γίνουν από καρδιάς.Να αγαπάμε από καρδιάς,να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας από την καρδιά,να πλησιάζουμε τον Θεό από καρδιάς,να συγχωρούμε από καρδιάς,να προσευχόμαστε από καρδιάς,να ευλογούμε από καρδιάς. ~ Άγιος ΘεοφάνηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Εγκύκλιοι-Μηνύματα

Αγαπητά μου παιδιά,

Στην πρώτη μεγάλη μάχη που ετοιμάζεστε να δώσετε στη ζωή σας δεν είστε μόνοι, οι άνθρωποι που σας αγαπούν είναι δίπλα σας, οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας, οι φίλοι σας αλλά κι όλη η Εκκλησία με την προσευχή της.

Μοιραζόμαστε την αγωνία σας και προσευχόμαστε να ξεπεράσετε το άγχος σας και ο αγώνας σας και οι κόποι σας να ευοδωθούν. Είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνετε στη ζωή σας αλλά όταν περάσουν τα χρόνια και οι μάχες που θα δίνετε καθημερινά θα είναι πιο δύσκολες και πιο σύνθετες, τότε οι πανελλήνιες θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση, που θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή σας καθώς θα νοσταλγείτε τα νεανικά σας χρόνια.

Στρέψτε το νου και την καρδιά σας στο Θεό που πάντα βρίσκεται κοντά μας, πολύ δε περισσότερο στις δύσκολες στιγμές, και προσευχηθείτε να σας δώσει δύναμη να επιτύχετε στην όμορφη προσπάθειά σας.

Δώστε τον αγώνα σας και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ποτέ να μην σας καταλάβει η απελπισία ούτε η απόγνωση. Η ζωή είναι μπροστά σας, σας ανήκει και περιμένει να την κατακτήσετε. Στη ζωή σας από όποιο πόστο κι αν υπηρετήσετε την κοινωνία σίγουρα θα την κάνετε καλύτερη, με περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη και με μεγαλύτερη πνευματική και τεχνολογική πρόοδο.

Παιδιά μου,

Εύχομαι τα μάτια σας να πλημμυρίσουν δάκρυα χαράς και ευτυχίας καθώς θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας. Σας δίνω το χέρι της καρδιάς μου και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στην όμορφη προσπάθειά σας.

 Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA