Δυο λέξεις, δυο κουβέντες…και φτάνουν! Δεν θες τίποτε άλλο. Ζει Κύριος ο Θεός. Αιτείτε και δοθήσεται.. Κρούετε και ανοιγήσεται.. Με πίστη, με υπομονή, με καρτερία, με ταπεινό φρόνημα.. Να ζητάμε από τον Θεό.. και η αγάπη του ουρανίου πατρός μας δεν θα αργήσει να μας χαρίσει αυτό που ζητάμε και να μας λυτρώσει από αυτό που μας ταλαιπωρεί… (+)Γέροντας ΓαβριήλΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Η Θεία Λειτουργία, αγαπητοί μου, δεν είναι έργο ημών των Ιερέων μόνο. Γιατί έτσι λέγουν πολλοί, ότι η Λειτουργία είναι «δουλειά των παπάδων». Όχι! Λέγεται  «Λειτουργία», γιατί είναι έργο του «λείτους». Αυτές οι δυο λέξεις  «έργον» και  «λείτος» κάνουν τη λέξη «Λειτουργία». «Λείτος» λέγεται ο λαός. Άρα η Λειτουργία είναι έργο του λαού.

Αυτό είναι το μεγάλο έργο, αγαπητοί μου, αυτή είναι η μεγάλη προσφορά, που κάνει η Εκκλησία για τον λαό της: Κάνει γι΄αυτόν την Θεία Λειτουργία, που είναι το παν, που δεν μπορεί να την κάνουν οι σοφοί και οι άρχοντες του κόσμου.

Κι αφού λοιπόν η Θεία Λειτουργία γίνεται για τον λαό, ελάτε να σας πω τώρα την πρώτη αλήθεια: Μόνος του ο παπάς χωρίς να έχει και λαό στην Εκκλησία, έστω και μια γιαγιά, δεν μπορεί να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA