Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό απο πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού. Αγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Δεν συνηθίζεται οι Μοναχοί συχνά να κάνουν δηλώσεις. Ας μου επιτραπεί όμως παρακαλώ να εκφράσω, για μια ακόμη φορά, ότι η συνεχιζόμενη κρίση δημιουργεί προβλήματα και σκέψεις και δημιουργούν μια στενόχωρη κατάσταση.

Κανείς δεν μπορεί υπεύθυνα να μας πει πότε θα εξέλθουμε της κρίσεως. Εμείς όμως θα θέλαμε να τονίσουμε πως ακόμη και μέσα στις πιο δυσοίωνες καταστάσεις η Εκκλησία μπορεί να φρονηματίσει, να παρηγορήσει, να δώσει αίσθημα αισιοδοξίας και να μην αφήσει τον άνθρωπο να απογοητευθεί.

Αυτή είναι η δύναμη της πίστεως και όχι ένα πιάτο ξαναζεσταμένο φαί, το οποίο βεβαίως χρειάζεται, αλλά η Εκκλησία σου δίνει αυτό που δεν μπορεί να σου δώσει κανείς άλλος· ανόρθωση, ανάταση, αναψυχή, δύναμη κι ελπίδα.

Όπως έχουμε πει και η παρούσα σοβαρή κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία αυτογνωσίας, αλληλοβοήθειας και ψυχικής μεταμορφώσεως. Με τις απλές αλλά εγκάρδιες αυτές σκέψεις σας χαιρετώ ευχόμενος τη θεϊκή δύναμη στη ζωή σας όλες τις ημέρες σας.

 

Του Γέροντος Μωυσή του Αγιορείτου 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA