Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

     Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 6 Μαρτίου 2013 η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχολική βία και ασφαλής χρήση διαδικτύου» που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Θηβών & Λεβαδείας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Λιβαδειά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό των συνδιοργανωτών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αγνιάδη και της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς. Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Εκκλησία είναι θετική στις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές αλλά μας διδάσκει να αξιοποιούμε τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών. Πρέπει όμως να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να μπορούν να την χρησιμοποιούν προς όφελός τους διότι περιέχει κινδύνους μικρούς ή μεγάλους. Γι΄αυτό είναι καθοριστικός ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας τόσο στην πρόληψη και αντιμετώπιση συμπεριφορών εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο όσο και στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας.

     Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Υποδιοικητής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αστυνόμος κ. Αναστάσιος Παπαθανασίου και οι συνεργάτες του, ο κ. Δημήτριος Μητάκος Δρ.Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας-Σχολικός Σύμβουλος, ο κ. Αριστείδης Αράπογλου Υπεύθυνος Κε.Πλη.ΝεΤ Δ/θμιας Εκπ/σης Ν.Εύβοιας και η κ. Μαρία Κουλιανού Ψυχολόγος στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ Βοιωτίας. Οι ομιλητές αναφέρθησαν εμπεριστατωμένα και με στοιχεία στους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά καθώς και στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στον κυβερνοχώρο αλλά και τρόπους πρόληψης από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκ της Ι.Μ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA