«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Την Τετάρτη 20-02-2013 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Μελλονύμφων, όλων των Επαρχιών, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην αίθουσα του Κέντρου Γάμου & Οικογενείας (Παλαιά γραφεία) στη Λιβαδειά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στους υποψήφιους συζύγους τόνισε ότι η Τοπική Εκκλησία προσεύχεται όπως μέσα από την αλληλοϋποχώρηση στο όνομα της αγάπης, η οποία «οὐδέποτε ἐκπίπτει» (Α” Κορ. 13,8), να Χαριτωθεί η μεγάλη απόφαση της ένωσης τους. Ενώ από μέρους των μελλονύμφων υπήρξαν διάφορες πνευματικές απορίες, οι οποίες απαντήθαν και έτσι υπήρξε γόνιμος διάλογος.

Τέλος, επέδωσε τις άδειες των γάμων τους και ένα μικρό συμβολικό δώρο, μια εικόνα της Παναγίας στην οποία να απευθύνονται με εμπιστοσύνη στις δύσκολες καταστάσεις που δεν θα μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν και να επιλύσουν.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιείται τακτικά και θα δίνονται οι άδειες γάμων από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο.

Eκ της Ι.Μητροπόλεως

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA