Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας. Τζώρτζ Μπέρναρ ΣώΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2013 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη).

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ.Μελίτων συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιεροθέου, Φθιώτιδος κ.Νικολάου, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ, Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της εκλεκτής ψυχής του πολυσεβάστου πνευματικού του πατρός.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν προσφιλή πνευματικά του τέκνα, κληρικοί και λαϊκοί, απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, ο Δήμαρχος και πιστοί από την Ραφήνα, στην οποία διέμενε ο Μακαριστός Γέροντας και ευσεβείς χριστιανοί της Τοπικής μας Εκκλησίας που τον εγνώρισαν και συνεδέθησαν μαζί του κατά την τριετή φιλοξενία Του στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» στη Λιβαδειά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA