«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Προς

Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού & Αθλητισμού

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Α. Παπανδρέου 37

Μαρούσι 15-180

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καθημερινά διαβάζουμε στον Τύπο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών. Όπως ξέρετε στη Λιβαδειά λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2005 το τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Η Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με έδρα τη Λιβαδειά αποτελεί θετικό στοιχείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλεως της Λιβαδειάς, αλλά και ολοκλήρου του Νομού Βοιωτίας.

Ένα επιστημονικό ίδρυμα είναι κατεξοχήν πνευματικό ίδρυμα, το οποίο συμβάλει στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, που είναι η βάση όλων των πτυχών της ανθρώπινης δημιουργίας.

Η Βοιωτία ως χώρος με πλούσιο αρχαιολογικό και τουριστικό πλούτο με την παγκοσμίως γνωστή Αρχαία, Βυζαντινή και Νεώτερη Ιστορία έχει τη θέληση να προχωρήσει πνευματικά, πολιτιστικά και υλικά έχοντας ως ασφαλή οδηγό το ιστορικό της παρελθόν στοχεύοντας στο παρόν και στο μέλλον μέσα από τη γνώση και την πρόοδο.

Ο Τόπος μας έχει ανάγκη την υπάρχουσα Πανεπιστημιακή Σχολή αλλά και την ενίσχυσή της με περισσότερα τμήματα. Την εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι επιβεβλημένη η στήριξη πνευματικών ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λιβαδειάς για τη μορφωτική αναβάθμιση και προοπτική της Βοιωτικής κοινωνίας.

Η Τοπική μας Εκκλησία υποστηρίζει κάθε κατεύθυνση επιστημονικής και πνευματικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κύριε Υπουργέ,

Σας μεταφέρω την αγωνία των συμπατριωτών μου για την παραμονή της Σχολής στη Λιβαδειά ευελπιστώντας ότι θα λάβετε υπόψιν Σας την ιστορική πορεία της Βοιωτίας ανά τους αιώνες αλλά και τη θέληση του λαού της για ενίσχυση και ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Σχολής.

 

Μετ’ ευχών και τιμής

† Ο Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA