Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

    Αξιωθήκαμε και φέτος να ταξιδέψουμε μέχρι το Ιερό Νησί της Τήνου και να προσκυνήσουμε την χιλιoλιβανισμένη, χιλιολειτουργημένη και χιλιοπροσκυνημένη Αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης του Αιγαίου, της Ελλάδος και συμπάσης της Οικουμένης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 (αναγκαστικά μια μέρα πρίν την προγραμματισμένη αφού την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί ήδη η απεργία των ναυτεργατών οπότε θα είχαμε πρόβλημα σχετικά με την αναχώρηση μας).

     Αφού πραγματοποιήσαμε ένα οδοιπορικό στο νησί με τη βοήθεια κατηρτισμένου ξεναγού και αφού επισκεφθήκαμε τον Πάναρμο για φαγητό και τον Πύργο για γλυκό ,τα δύο αυτά γραφικά χωρία της Τήνου, το απόγευμα συμμετείχαμε στην Εσπερινή Ακολουθία, στην Παράκληση και λίγο αργότερα στο Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς και στην τελετή φύλαξης της Αγίας Εικόνος. Το πρωί τελέσθηκε Θ.Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και η Παράκληση. Μετά το πρωινό προσκυνήσαμε στην Ι.Μ Κεχροβουνίου το καθολικό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας Πελαγίας όπου αξιώθηκε της Παναγιοφανείας, και στον φερώνυμο Ναό της όπου φυλάσσεται η Τιμία της Κάρα.

    Μετά χαράς συναντηθήκαμε με τις  Ενορίες Αγίου Γεωργίου Αραχώβης και Παναγίας Παραβουνιώτισσας της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος οι οποίες συνοδεύονταν από τους Ποιμένες των, τον π.Δημήτριο και τον π.Χαράλαμπο αντίστοιχα.

     Αναχωρήσαμε με χαρά πνευματική από το Νησί και με την ελπίδα και την προσευχή να μας αξιώσει η Παναγία να προσκυνήσουμε και πάλι το Θεομητορικό της Εικόνισμα.

Απο την Θ.Λειτουργία.

Στην Ι.Μονή Κεχροβουνίου.

Με τον Ιερατικό Προιστάμενο του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου και Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Νήσου Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Γεώργιο Φανερό.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA