Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

    To πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τη Θ.Λειτουργία είχαμε τη χαρά της παρουσίας στην Ενορία μας ενός πνευματικού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα γράμματα και στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Πρόκειται για την Λογοτέχνιδα και συγγραφέα Παιδικών και όχι μόνο βιβλίων κ.Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη υπεύθυνη της Ραδιοφωνικής εκπομπής της ''Πειραικής Εκκλησίας'' ''Κουβεντούλες με την Γαλάτεια'' η οποία ευλαβείται τον Άγιο μας και για τρίτη φορά επισκέπτεται τον Ναό μας. Στο Πνευματικό μας Κέντρο μετά τον Κυριακάτικο καφέ είχαμε την ευκαιρία μιάς... ζωντανής εκπομπής με την φιλοξενουμένη μας. 

     Την ίδια ημέρα στα πλαίσια της μεθεορτίου περιόδου της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας μας πραγματοποιήσαμε απογευματινό Προσκύνημα στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου Θηβών  όπου θαυμάσαμε το όμορφο Μοναστικό  περιβάλλον όπως το διαμόρφωσε η αγάπη και η ευλάβεια  των κατοίκων αλλά και η ανύστακτη φροντίδα της Γεροντίσσης Αρσενίας.

      Αφού τελέσθηκε ο Εσπερινός στο κατανυκτικό Καθολικό ακολούθησε κέρασμα στο υπαίθριο αρχονταρίκι της Μονής όπου η φιλόξενη Γερόντισσα Αρσενία μας προσέφερε λόγους πνευματικής οικοδομής με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και στα γεγονότα της ευρέσεως των Θαυματουργών Εικόνων της Ζωοδόχου Πηγής, του Κυρίου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αλλά και του Ναού που είναι κτίσμα του 11ου αιώνος.

      Μετά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου,των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του Αρχαγγέλου αναχωρήσαμε για την Άσκρη (Παλαιοπαναγιά) όπου σε καφενείο του χωριού απολύσαμε τα αναψυκτικά και την απογευματινή δροσιά.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA