«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     ''Με την ευκαιρία της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες Πατρικές μου Ευχές προς όλους και προς τον καθένα χωριστά ιδιαιτέρως προς εκείνες και εκείνους που εορτάζουν τα ονομαστήρια τους, προς όσους συμμετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Δεκαπενταλείτουργο, στον στολισμό του Ιερού Επιταφίου και στην ομαδική αρτοκλασία.

     Η Μεγαλόχαρη Κυρία Θεοτόκος να δίνει απλόχερα την Χάρη Της σε όλους. Στις Οικογένειές μας, στα σπιτικά μας ,στα παιδιά μας, στα εγγόνια σας, στην Ενορία μας, στο Γένος μας και να αξιώσει την Πατρίδα μας η οποία απ’ άκρον σε άκρον σήμερα την τιμά, την μεγαλύνει και την υμνολογεί, να λάβει την θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο γίγνεσθαι''.

    Με τις ευχές αυτές ολοκληρώθηκε η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία του Δεκαπενταυγούστου στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί μεταλαμβάνοντες των Αχράντων Μυστηρίων και χαιρόμενοι την ακολουθία των Εγκωμίων που εψάλησαν ενώπιον του Ιερού Επιταφίου και του τεμαχίου εκ του Θεομητορικού Μνήματος.

    Το εσπέρας στις 7.00 μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε η Παράκλησις στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ως ευλογία προσφέρθηκε σε όλους (εξι δεκάδες περίπου)Αγιορείτικο θυμίαμα ενώ μετά το τέλος κληρώθηκε το cd ''Ο γλυκασμός των Αγγέλων και των Αγίων '' το οποίο παρέλαβε Ενορίτισσα μας κ.Κωνσταντίνα Κραμάνου.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA