«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

    Δύο Προσκυνηματικά Κέντρα προσεγγίσαμε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 το απόγευμα με σκοπό  να αντλήσουμε Χάρη ,δύναμη, στήριξη αλλά και παρηγορία ιδικά κατά την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Ο πρώτος Σταθμός μας ήταν το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο  του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καμάριζας Λαυρίου όπου εκ μέρους  της Γεροντίσσης Θεοκτίστης Μοναχής η επιτετραμένη Αδελφή αφού μας υποδέχθηκε  στο δροσερό κιόσκι, μας μίλησε για την Ιστορία του Ησυχαστηρίου,για τον Μακαριστό Ιδρυτή του Γέροντα Δοσίθεο, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Αδελφές στην αρχή καθώς και για την πολύεδρη διακονία τους.

    Κατόπιν αναχωρήσαμε για τα Σπάτα και συγκεκριμένα για τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αναστάσεως όπου ο εκ των Εφημερίων του Ναού, ο Αισεσιμολ.π.Κωνσταντίνος μετά την Παράκληση με λόγους απλούς και καρδιακούς, μας μίλησε για την εμφάνιση του Κυρίου στον Τόπο αυτό αλλά και για τα θαύματα που συντελούνται καθημερινά. Μαζί του και ο Ιερολ.Διάκονος π.Δημήτριος Μπακόπουλος γνωστός στην Ενορία μας αφού επί δύο συνεχείς χρονιές έψαλε στην Πανήγυρη του Ναού μας και την ελάμπρυνε με την υπέροχη φωνή του. Θαυμάσαμε τον καλλιμάρμαρο Ναό,προσκυνήσαμε τις Θαυματουργές Εικόνες της Αναστάσεως και της Αγίας Φωτεινής και γνωρίσαμε το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του Προσκυνήματος που συντελείται.  

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA