«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

     «Καλώς ορίσατε στο σπίτι Σας».Με αυτά τα λόγια υποδεχθήκαμε την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα τους καλούς μας φίλους που μας έκαναν την Τιμή να μας επισκεφθούν για να προσκυνήσουν τον Άγιο μας και να γνωρίσουν την Ενορία μας. Πραγματικά η Μικρασιάτικη καταγωγή του Οσιομάρτυρα μας, συγκινεί τους καταγόμενους από την Μαρτυρική και Αγιοτόκο γη της Ιωνίας σε βαθμό που αισθάνονται τόσο οικεία στον Ναό μας σαν στο σπίτι τους αφού ο Άγιος μας είναι δικός τους, σάρκα από τη σάρκα τους οστό από τα οστά τους.

     Ο λόγος για το ποίμνιο της Ενορίας του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας το οποίο συνοδευόταν από τον καλό τους Ποιμένα τον Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Νεκτάριο Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού αλλά και από μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εν οις και ο αγαπητός μας κ.Δημήτρης και άλλους  στενούς συνεργάτες της Ενοριακής Διακονίας. Κατ’ αρχήν προσφέρθηκαν καφές ,βουτήματα και γλυκίσματα στο Ενοριακό μας Κέντρο και αφού τελέσθηκε η Παράκληση ο Εφημέριος μίλησε στους  100 και πάνω προσκυνητές για τον Ναό, το Ενοριακό Έργο και για τον Άγιο Νικόλαο τον Νέο και έθεσε σε προσκύνηση το Ιερό του Λείψανο το οποίο με συγκίνηση κατασπάζονταν οι Αγιόφιλοι επισκέπτες μας.

     Μετά την Λατρεία και τους λόγους οικοδομής  το επιτελείο του π.Νεκταρίου  τηρώντας την Παράδοση και τα καθιερωμένα σε χρόνο μηδέν ετοίμασαν τις ψησταριές και έψησαν με διάθεση αγάπης για όλους ενώ οι Κυρίες απο την Ν.Ιωνία σερβίρισαν νόστιμα αλμυρά και γλυκά εδέσματα τα οποία απόλαυσαν στο φιλόξενο προαύλιο του Ναού μας. Συμπλήρωμα όλων αυτών ήταν οι χοροί που με κέφι χόρεψαν ξεφεύγοντας για λίγο από την σκληρή καθημερινότητα. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και εμείς το ίδιο αφού γνωρίσαμε από κοντά την Ποιμαντική της αγάπης και της Ενότητας όπως την καλλιεργούν ο π.Νεκτάριος και οι Συνεργάτες τους. Με το καλό να μας ξαναέλθετε.

 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA