«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Με ένα πλούσιο από πλευράς Προσκυνηματικής πρόγραμμα περάσαμε την Δευτέρα 28 Μαίου 2012 μέσα στα πλαίσια της Ημερήσιας Εκδρομής που διοργάνωσε η Ενορία μας στην Πελοπόννησο. Πρώτος σταθμός ήταν ο Ιερός Ναός του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου όπου προσκυνήσαμε την Τιμία  Κάρα, τον Σταυρό του Μαρτυρίου, το σημείο της Σταυρώσεως και τον Τάφο Του.

     Στην συνέχεια μεταβήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών όπου μας υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και αγάπη ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Γερασιμάγγελος Προϊστάμενος του Ναού ο οποίος μας ξενάγησε στον Ναό και στο υπέροχο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας πληροφορώντας μας για το πλούσιο και αξιομίμητο Λειτουργικό, Κατηχητικό, Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας. Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε την Ι.Μονή Παναγίας της «Γηροκομιτίσσης» προσκυνήσαμε την Φερώνυμη Θαυματουργό Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου η οποία αποτελεί  Σέμνωμα για όλους τους Πατρινούς και τα Άγια Λείψανα και απολαύσαμε την ξενάγηση του Ιερολ.Ιεροδιακόνου π.Ιωακείμ Αδελφού της Μονής ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιστορία, στην Προσφορά της Μονής αλλά και στα Θαύματα της Ιεράς Εικόνος και στην ιδιαίτερη τιμή που περιποιεί η Μονή στην Θεομήτορα.  

    Λίγο αργότερα βρεθήκαμε στην περιοχή του Αιγίου και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της «Πλατανιώτισσας» το οποίο στεγάζεται μέσα στους κορμούς δύο πλατάνων και αποτελεί ένα πραγματικά Θαυμαστό φαινόμενο με το αντίγραφο της Ι.Εικόνος της Παναγίας του Μεγάλου Σπηλαίου στο εσωτερικό του Αχειροποιήτου Ναού. Στον παρακείμενο κατάγραφο Ναό της Κοιμήσεως (όπου βρίσκεται Αγιογραφία του Αγίου μας) ο Αιδ.π.Θεόδωρος Προϊστάμενος του Προσκυνήματος μας υποδέχθηκε πατρικά.

    Μετά το γεύμα που απολαύσαμε υπό  θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον  μεταφερθήκαμε στην Ι.Μονή Οσίου Γερασίμου Λουτρακίου και προσκυνήσαμε στο Καθολικό και στο σημείο της εμφανίσεως του Οσίου ενώ αμέσως μετά σαν αποκορύφωμα και σαν επίλογο του Προσκυνήματος μας δεχθήκαμε τους Αναστάσιμους Θεολογικούς και Ψυχοφελείς λόγους του Παν.Καθηγουμένου της Ι.Μ Αναστάσεως του Χριστού Λουρακίου Γέροντος π.Αγαπίου. Επιστρέψαμε αργά το βράδυ στη Θήβα ξεκούραστοι πνευματικά και ανανεωμένοι.

Στον Άγιο Ανδρέα Πατρών.

Με τον π.Γερασιμάγγελο στην Αγία Βαρβάρα Πατρών.

Απο το προσκύνημα μας στην Παναγία τη ''Γηροκομίτισσα''.

Ο Άγιος μας.

Στην ''Πλατανιώτισσα'' με τον π.Θεόδωρο.

Στην Ι.Μ Οσίου Γερασίμου Λουτρακίου.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA