«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Σύν Θεώ άρχισαν σήμερα οι Εκδηλώσεις για την Τιμή και την Μνήμη του Αγίου Νικολάου Του Νέου του Προστάτου της Ενοριακής μας Κοινότητος με την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου (cd) στο οποίο ακούγεται η αφήγηση του ποιήματος «Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις» το οποίο έγραψε και απαγγέλει η γνωστή σε όλη την Ελλάδα  αλλά και στην Ομογένεια και στην Κύπρο Πρεσβυτέρα κ.Καλυψώ Δημητριάδη, ενώ Ύμνους από την Ασματική Του Ακολουθία αποδίδει ο Αιδ.Πρωτοπρεσβύτερος π.Νεκτάριος Δημητριάδης.

    Στο ποίημα αναφέρεται η ανατροφή, η Στρατιωτική Σταδιοδρομία, η Ομολογία, το Μαρτύριο και η Εύρεση του Ι.Λειψάνου του Αγίου καθώς και η συγκινητική περιγραφή του Θαύματος που έγινε τον Οκτώβριο του 1943 στην Ενορία μας. Η Εκδοτική παραγωγή του ψηφιακού δίσκου έγινε από τον Εκδοτικό Οργανισμό «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ» και πιστεύουμε ότι καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιάς εξειδικευμένης εργασίας όπως είναι cd αυτού του είδους. Με ευθύνη της κ.Πρεσβυτέρας θα κυκλοφορήσει σε όλα τα Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία, σε Εκθέσεις Ειδών Ευλαβείας Ι.Ναών και Μονών, κ.α.

     Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 στις 6.00 μ.μ στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου αφού πρώτα τελέσθηκε όπως κάθε Τετάρτη η Παράκλησις του Οσιομάρτυρος ενώπιον του Τιμίου του Λειψάνου.

   Oι πολλοί συμμετέχοντες αφού πήραν το κέρασμα που τους προσέφεραν οι Κυρίες του ''Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης'' έσπευσαν να παραλάβουν το cd αντί συμβολικού ποσού  για να απολαμβάνουν το έργο αυτό ''εν παντί καιρώ και πάση ώρα''.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA