Όλα πρέπει να γίνουν από καρδιάς.Να αγαπάμε από καρδιάς,να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας από την καρδιά,να πλησιάζουμε τον Θεό από καρδιάς,να συγχωρούμε από καρδιάς,να προσευχόμαστε από καρδιάς,να ευλογούμε από καρδιάς. ~ Άγιος Θεοφάνης



Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

     Με την Σεπτή Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής  του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Θεοφ.Επισκόπου Ρεντίνης κ.Σεραφείμ και συμπροσευχομένων των Σεβ.Μητροπολιτών Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου,Ιλίου κ.Αθηναγόρου,του Θεοφ.Επισκόπου Διαυλείας κ.Γαβριήλ και του άγοντος τα Ονομαστήρια Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου στον Πανηγυρίζοντα Ομώνυμο Ναό της πόλεως των Θηβών. Στην Εσπερινή Ακολουθία έψαλαν οι Χοροί των Μοναζουσών από τις Ι.Μονές  Μαζαράκι Βαγίων και Ακραιφνίου ένω συμμετείχε πλειάδα Ιερέων και Διακόνων πλαισιωμένη από πλήθος φιλάγιων πιστών που προσήλθαν μαζί με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπυρίδωνα Νικολάου και άλλους επισήμους, να τιμήσουν τον Άγιο αλλά και τον Εορταζόμενο Ποιμενάρχη μας.

     Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Θεοφ.Ρεντίνης ,ενώ ο Σεβ.κ.Γεώργιος ευχαρίστησε τον Κλήρο και τον Λαό του για τις ευχές με τις οποίες περιβάλουν το Πρόσωπό του. Στο τέλος ο Μακαριώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που τον συνδέουν με τον Ναό αφού πρίν από 45 χρόνια χειροτονήθηκε Διάκονος εκεί  από τον Μακαριστό Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο αλλά και στον Διάδοχό Του,το παιδί του όπως είπε που ποιμαίνει την Μητρόπολη που εκείνος εποίμανε για δεκαετίες και τόνισε πως εκείνο που χρειάζεται η Πατρίδα μας για να ξεπεράσει την ποικιλόμορφη κρίση είναι η Ενότητα .Αργότερα ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου και του λαού στο Ενοριακό Κέντρο.

    Χθές ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Αράχωβα και το πρωί ανήμερα της Εορτής του Αγίου Γεωργίου τέλεσε την Θ.Λειτουργία στην Λιβαδειά στούς Ομώνυμος ναούς των δύο Πόλεων.

Εις πολλά έτη Δέσποτα.





Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA