«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Την τελευταία βραδινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ζήσαμε και κυριολεκτικά απολαύσαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας της Ι.Μ Φθιώτιδος  την Τετάρτη (της ΣΤ΄Εβδομάδος των Νηστειών) 4 Απριλίου 2012 .

     Νωρίς το απόγευμα αναχωρήσαμε για το Μοναστήρι μια μικρή (αναγκαστικά λόγω του ότι υπάρχει δυσκολία με τον δρόμο και ανεβαίνει μόνο μικρό λεωφορείο) ομάδα Ενοριτών και συμπροσευχηθήκαμε στην Κατανυκτική Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Παν.Αρχιμ.π.Μάξιμος Νικολόπουλος Ιερ.Προιστάμενος του Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος, ενώ ο Γέροντας Αρχιμ.π.Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μονής έψαλε μελωδικότατα βοηθούμενος από τον Αδελφό της Μονής π.Διονύσιο και από πνευματικά του παιδιά. Μετά την Λατρευτική Σύναξη ο Γέροντας υποδέχθηκε τους Επισκέπτες του στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου αφού προσφέρθηκαν καφές,βουτήματα,λουκούμια και γλυκίσματα προσέφερε σε όλους ''λόγον αγαθόν'' μεστό,εκκλησιαστικό,εποικοδομητικό και ελπιδοφόρο.

     Η ομιλία του Γέροντος στράφηκε στην Μεγαλοβδομάδα,στο γεγονός της Αναστάσεως ως απαραίτητη προυπόθεση για την πνευματική μας πορεία και στην άρση του Σταυρού στον καθημερινό μας αγώνα. Κατόπιν αφού αναφέρθηκε στην Ιστορία της Μονής ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μοίρασε σε όλους ευλογίες ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πιστούς για την με τάξη, ευλάβεια και συναίσθηση συμμετοχή τους στην Μοναστηριακή Λατρευτική Σύναξη .

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA