Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

      Στις 24 Μαρτίου 2012,παραμονή της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έλαβε χώρα στην  Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Μαζαράκι)Βαγίων με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Βοιωτικής Εκκλησίας κ. Γεωργίου σύναξη ιεροσπουδαστών της Ιεράς Μητροπόλεως. Προσκεκλημένος ομιλητής, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Σαγματά  Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος όπου ανέπτυξε με πολύ γλαφυρό τρόπο και με βιωματικά παραδείγματα την ομιλία με τίτλο  «O Ιερέας ως Τελετουργός του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας».

     Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος όπου εκτέθηκαν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των Ιεροσπουδαστών. Να σημειώσουμε την αβραμιαία φιλοξενία που παρέθεσαν οι Αδελφές της Ιεράς Μονής όπου χάρη στην ολοπρόθυμη διακονία τους,  την διάθεση του Αρχονταρικιού της Ιεράς Μονής και με την παράθεση γεύματος συνετέλεσαν στην ουσιαστική  διεξαγωγή αυτής της Ποιμαντικής σύναξης.

     Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης δώρισε αναμνηστικά σε όλους τους Ιεροσπουδαστές και φυσικά  έδωσε την ευλογία του σε καθένα ξεχωριστά.

Δημήτριος Τζαφέρης

 Θεολόγος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA