«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      «Πάσχα της Σαρακοστής» ονόμασε ο ευσεβής λαός μας την Κυριακή της Ορθοδοξίας εξ αιτίας της λαμπρότητος και της Χαράς της Πνευματικής που αυτή περιέχει με την Νίκη και τον Θρίαμβο της Πίστεως μας επι των Κοκοδοξιών,των Αιρέσεων και της φοβερής Εικονομαχίας. Την Πρώτη Κυριακή των Νηστειών 4 Μαρτίου 2012 το πρωί τελέσαμε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και περί το τέλος λιτανεύσαμε τον Τίμιο Σταυρό,το ιερό Ευαγγέλιο,το Σεπτό Λείψανο του Αγίου μας και τα Πανσεβάσμια Εικονίσματα που με ευλάβεια κρατούσαν στην αγκαλιά τους οι πιστοί,γύρω από τον Ναό και κάτω από εόριες Κωδωνοκρουσίες. Μετά τις σχετικές Δεήσεις αναγνώσθηκε η Περικοπή από το Συνοδικό της Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου που αφορά στην Τιμητική Προσκύνηση των Αγίων Εικόνων.

     Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το απόγευμα της ιδίας ημέρας (περίπου 100 αδελφοί) προσκυνήσαμε στην Ι.Μονή του Όρους των Αμώμων το ολόσωμο λείψανο του Αγίου Εφραίμ του Νεοφανούς και αργότερα στο Καθολικό του Ι.Μετοχίου (της Ι.Μ Ασωμάτων Πετράκη) του Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Ν.Πεντέλης συμμετείχαμε στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και με ενδιαφέρον ακούσαμε τα όσα ο Ιερομ.π.Ιώβ μας είπε σχετικά με το Μετόχιο,την Οσία Ματρώνα την Ρωσίδα την Θαυματουργό η οποία ιδιαιτέρως τιμάται εκεί και τον Γέροντα Σίμωνα τον Αρβανίτη που ασκήθηκε στον χώρο αυτόν. Αφού πήραμε την Ευχή του Γέροντος Ονουφρίου προσκυνήσαμε τα πάρα πολλά λείψανα του Μετοχίου στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων και φιλοξενηθήκαμε Αβραμιαίως στο Αρχονταρίκη. Μαζί μας πάντοτε ήταν ο παλαιός γνώριμος και αγαπητός Αδελφός Παν.Αρχιμ.π.Φιλόθεος (Νικολάκης  Προιστάμενος του Ι.Ν Αγ.Γεωργίου Κυψέλης) ο οποίος ανήκει στην Αδελφότητα του Μετοχίου.

    Αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά ωφελημένοι κυρίως αφού τα όσα είδαμε και ακούσαμε συνέβαλαν στην γενικότερη προσπάθεια της πνευματικής περιόδου που με τη Χάρη του Θεού διανύουμε.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA