«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Είναι γεγονός πως η Θεία Λατρεία με τον τρόπο που διεξάγεται αλλά και ανάλογα με την Περίοδο που διανύει η Εκκλησία μας δίνει το στίγμα και μας βοηθά να αισθανόμαστε πράγματα και να συνειδητοποιούμε πως ο πιστός δεν είναι απλώς ένας θεατής που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αλλά συμμετέχει ενεργά σε αυτά και ωφελείται ποικιλοτρόπως.

     Αυτό αισθανθήκαμε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 κατά την Αγρυπνία που τελέσθηκε για την μνήμη του Οσίου Πατρός Νικολάου του Πλανά του Ναξίου και παναξίου Λειτουργού των Μυστηρίων του Θεού του οποίου η παρουσία έγινε αισθητή δια του τμήματος εκ των Ι.Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ναό μας. Όλα συνέβαλαν στο να διαπιστώσουμε ότι ξεκίνησε το Μεγάλο Ταξίδι της Σαρακοστής και ότι μακριά και έξω από την Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας χάνουμε και στερούμαστε αυτά τα οποία σαν Ορθόδοξοι δικαιούμαστε. H παρουσία όμως του πυκνότατου εκκλησιάσματος απέδειξε την δίψα του πιστού λαού για την Θ.Λατρεία και την αγαπη του για την ξεχωριστή αυτή Ακολουθία.  

      Η Αγρυπνία άρχισε στις 8.00 μ.μ με το Μεγάλο Απόδειπνο και το τμήμα του Μεγάλου Κανόνα  συνεχίσθηκε με τον Όρθρο, τις Ώρες και ολοκληρώθηκε με  τον Εσπερινό με την Θ.Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και την ευλογία του κολλύβου του Αγίου. Προσπαθήσαμε να τηρήσουμε το Τυπικό της Ακολουθίας  με τις περίπλοκες Τυπικές διατάξεις δεδομένου ότι κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή υπάρχει μία αυστηρότητα ακόμα και όσον αφορά τους εορταζομένους Αγίους. Η Λατρεία ολοκληρώθηκε με την υλική αλάδωτη Τράπεζα στο Ενοριακό μας Κέντρο όπου πήραμε για λίγο γεύση από τις… «αγάπες» των Πρώτων Χριστιανών!

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA