Όλα πρέπει να γίνουν από καρδιάς.Να αγαπάμε από καρδιάς,να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας από την καρδιά,να πλησιάζουμε τον Θεό από καρδιάς,να συγχωρούμε από καρδιάς,να προσευχόμαστε από καρδιάς,να ευλογούμε από καρδιάς. ~ Άγιος ΘεοφάνηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Μήνυμα ελπίδας και αγάπης του Μακαριωτάτου μετέφερε σήμερα στις 400 κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα κλιμάκιο της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του συναντήθηκαν και μίλησαν με τις κρατούμενες και επεσήμαναν το αμέριστο ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου διαβεβαιώνοντας ότι στόχος του είναι να υπάρξει για τις αποφυλακισμένες βοήθεια και πρόνοια στο μεταβατικό στάδιο της επανένταξής τους στην κοινωνία.

Στη συνέχεια μοίρασαν δώρα με περισσότερα από 9.500 προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Τόσο ο Μητροπολίτης Θηβών όσο και ο κ. Δήμτσας κάλεσαν τις κρατούμενες να αξιοποιήσουν το χρόνο κράτησης και να προετοιμαστούν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στη κοινωνία.

Οι κρατούμενες ανέγνωσαν επιστολή τους και ζήτησαν από τον κ. Δήμτσα να την διαβιβάσει στον Αρχιεπίσκοπο.

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Μακαριώτατε, σήμερα παρά την απουσία της φυσικής σας παρουσίας η εικόνα σας εδώ πιο έντονη από ποτέ… οδήγησε το αστέρι και τους μάγους με τα δώρα και στη δική μας φάτνη.

Η επιλογή σας... το θαύμα των Χριστουγέννων να γενεί στο χώρο των κρατουμένων πλουσιοπάροχο με σμύρνα, χρυσό και λίβανο, είναι η υπέρτατη τιμή για μας τις κρατούμενες… και γι’ αυτό γι’ αυτή τη χάρη του Θεού που με σοφία διαχειρίζεστε η δική μας απάντηση είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία δυνάμωση της φωτιάς που καίει στο όνομα της πίστης.

Τελικά μέσα στο περιθώριο που νομίζαμε πως βρισκόμαστε πέρασε από τις χαραμάδες η έγνοια και η φροντίδα σας ούριος άνεμος και χάιδεψε πονετικό αεράκι την ψυχή μας. Ευλογημένες και φωτισμένες γιορτές».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκαν επίσης το σχολείο, την πτέρυγα ανήλικων κρατουμένων και τις φυλακισμένες μητέρες με τα παιδιά τους.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA