«Παιδί, ξέρεις τι γίνεται με την ελεημοσύνη; Δίνει ο κόσμος κουρελόχαρτα και αγοράζει Παράδεισο!» Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης ο ελεήμωνΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

        Εδώ και μία περίπου δεκαετία τελείται στον Ναό μας την Περίοδο του Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων το Ιερό Σαρανταλείτουργο με την καθημερινή Θ.Λειτουργία Υπέρ Υγείας των Ζώντων και Υπέρ Αναπαύσεως των Κεκοιμημένων αδελφών μας, με τα Τίμια Δώρα που προσφέρουν ομαδικά η μεμονωμένα  οι Ενοριακές μας Οικογένειες.

        Η Θ.Λειτουργία τις καθημερινές τελείται εναλάξ στα δύο Παρεκκλήσια που βρίσκονται εντός του ναού στο δεξιό Κλίτος του Αγίου Εφραίμ του Νεοφανούς και των Βοιωτών Αγίων στο αριστερό Κλίτος γεγονός που καθιστά την ατμόσφαιρα της Λατρείας πολύ κατανυκτική,λιτή και ζεστή. Κάθε απόγευμα τελείται ο Εσπερινός με την ανάγνωση του ‘’Θεοτοκαρίου’’, το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας,το Μεσονυκτικό και  ο Όρθρος, ενώ το πρωί διαβάζονται οι Ώρες (α΄,γ΄,ς΄)και τελείται η Θ.Λειτουργία (Λήξις 8.30 π.μ)κατά την οποία συνήθως παρατίθενται κόλλυβα επί των οποίων μνημονεύονται οι Κεκοιμημένοι.

        Μετά την Θ.Λειτουργία όλο το εκκλησίασμα ανεβαίνει στο Ενοριακό Κέντρο όπου οι Οικογένειες που προσφέρουν τα Τίμια Δώρα δεξιώνονται με αγάπη τους αδελφούς με γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Η Λατρεία στο Ναό και η φιλαδελφία στο Ενοριακό Κέντρο  μαζί με την νηστεία, την ελεημοσύνη και τα άλλα πνευματικά αγωνίσματα δημιουργούν, ελπίζουμε, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την προετοιμασία μας προκειμένου να υποδεχθούμε την Μεγάλη  Δεσποτική Εορτή.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA