Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Ολοκληρώθηκαν με τη Χάρη του Θεού και τις ακοίμητες πρεσβείες του Οσιομάρτυρος  Αγίου Νικολάου του Νέου οι Λατρευτικές Ενοριακές Εκδηλώσεις για την Υποδοχή της Πανσέπτου και Χαριτοβρύτου Τιμίας Του Κάρας, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011.Αξίζει δι’ ολίγων να αναφερθούμε στο Ιστορικό του Σπάνιου και Ξεχωριστού αυτού Αγιαστικού Γεγονότος. Κατ αρχάς λάβαμε τις, απαραίτητες για εμάς , Αρχιερατικές Άδειες και Ευλογίες από τους Σεβ.Μητροπολίτες,Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιο και Σύρου,Τήνου,Άνδρου κ.λ κ.Δωρόθεο.

     Στην συνέχεια το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο απέστειλε στον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου Γέροντα Δωρόθεο το υπ’ αριθμ.Πρωτ.12/14-9-11 Έγγραφο του το οποίο περιέκλειε το ευσεβές αίτημα  για την συγκατάθεση του Καθηγουμένου στην επιθυμία μας. Το έγγραφο έχει ως εξής:

 

 Πρὸς τὸν Παν.Καθηγούμενον

τῆς Ἱερᾶς καὶ Σεβασμίας Μονῆς τοῦ Ἁγίου Νικολάου

εἰς τὰς Ὥρας Ἀνδρου

Ἀρχιμανδρίτην π.ΔΩΡΟΘΕΟΝ.

 

 

      Τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Συμβούλιον τοῦ καθ’ ἠμᾶς Ἱεροῦ Ἐνοριακοῦ Ναοῦ λαμβάνοντας πρωτίστως τὴν Ἀρχιερατικὴ Εὐχὴ καὶ Εὐλογία τοῦ Ποιμενάρχου ἠμῶν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβῶν καὶ Λεβαδείας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ , προάγεται εὐλαβῶς ἴνα παρακαλέσει τὴν Ὑμετέραν Πανοσιολογιώτητα, ὅπως ἀγαθυνόμενος μεταφέρητε τὴν Τιμίαν καὶ Χαριτόβρυτον Κάραν, τοῦ ἐν Ὀσίοις Ὁσίου καὶ ἐν Μάρτυσι Νικολάου τοῦ ἐξ Ἀνατολῆς καὶ ἐν Βουνένοις τελειωθέντος, ἤτις φυλάσσεται εἰς τὴν Ὑμετέραν Ἱστορικὴν Μονήν, τὴν Δευτέραν 31ην Ὀκτωβρίου ἕως τὴν Κυριακὴν 6ην Νοεμβρίου 2011 εἰς τὸν ἡμέτερον Ἱερὸν Ναὸν πρὸς Εὐλογίαν καὶ Ἁγιασμὸν τῶν φιλαγίων Ἐνοριτῶν καὶ τῶν εὐσεβῶν Προσκυνητῶν.

      Εὐελπιστοῦντες εἰς τὴν ἰκανοποίησιν τοῦ ἀνωτέρω εὐλαβοῦς αἰτήματος δεόμεθα τοῦ Κυρίου ἠμῶν ὅπως ταῖς πρεσβείαις τοῦ Ὁσιομάρτυρος Νικολάου δωρῆται τῇ Ὑμετέρα Πανοσιολογιώτητι μακρότητα ἡμερῶν καὶ ἀκμαιότητα σωματικῶν καὶ πνευματικῶν δυνάμεων πρὸς συνέχισιν τοῦ εἰς δόξαν Θεοῦ καὶ τῆς Ἀκραιφνοῦς Ὀρθοδόξου ἠμῶν Πίστεως ἀφορῶντος, πολύμοχθου ,καρποφόρου καὶ θεοφιλοῦς Ἔργου Σας. 

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

 

 Ο Γέροντας Δωρόθεος απάντησε δια του υπ αριθμ.16/29-9-11 Ιεροσφραγίστου Μοναστηριακού Γράμματος.

 

Προς το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του εν Θήβαις-Βοιωτίας

Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Του Νέου.

 

     Δια του παρόντος ενυπογράφου και ιεροσφραγίστου Μοναστηριακού ημών Γράμματος γνωρίζομεν Υμίν ότι κατόπιν και της Ευλογίας του Σ/του Μητρ.Ημών Σύρου κ.λ.π κ.κ Δωροθέου,ανταποκρινόμεθα εις το ευλαβές αίτημα σας, περί μεταφοράς της τιμίας κάρας του οσιομ.Νικολάου του Νέου,ταύτη θα πραγματοποιηθή την 31-10-6-11-2011.

    Ευχόμενος όπως η χάρις και ευλογία του Αγ.Νικολάου του νέου σκέπη την καθ Υμάς ενορίαν μετά του εφημερίου και των Εκκλησιαστικών Συμβούλων.

Διατελούμεν μετ’ ευχών

Ο Καθηγούμενος

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ.

 

       Μετά από τις εντατικές προετοιμασίες που έγιναν στις οποίες συμμετείχε ικανός αριθμός Ενοριτών  αξιωθήκαμε να ζήσουμε μετά από 10 Χρόνια (29 Οκτωβρίου 2000)αυτές τις συγκινητικές στιγμές και μια «Διακαινήσιμο» Αγιοσκεπή  Εβδομάδα.Η Υποδοχή έγινε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου υπό του Θεοφ.Γέροντος Επισκόπου Τανάγρας κ.Πολυκάρπου. Καθημερινώς ετελείτο το πρωί η Θ.Λειτουργία, το απόγευμα Εσπερινός και Παράκλησις και λίγο αργότερα το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς του Αγίου,την Τρίτη  ο Αγιασμός την Τετάρτη  το Ευχέλαιο,την Παρασκευή Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Γεωργίου ο οποίος στο τέλος της Νυκτερινής Αρχιερατικής Θυσίας απηύθυνε λόγους Πατρικούς στο αγρυπνών πυκνότατο εκκλησίασμα το οποίο προσήλθε για να πάρει την ευχή του Πνευματικού του Πατέρα.

     Επίκεντρο των Λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου με την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου δια του οποίου διέσωσε την Ενορία από το μένος και τα αντίποινα του Γερμανού Κατακτητή (Οκτώβριος 1943)με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία που τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Παν.Καθηγουμένου Γέροντος Δωροθέου πλαισιωμένου υπό πολλών Κληρικών.

    Αποκορύφωμα ήταν η τελετή της αναχωρήσεως της Τιμίας Κάρας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση με εκκλησιαστική Τάξη σχηματίσθηκε Λιτανευτική πομπή  από το Ναό μέχρι τον  «κόμβο Ταχίου» με την συμμετοχή πλήθους κυριολεκτικά πιστών. Κατά την διάρκεια της, δόθηκε η ευλογία να κρατήσουν στα χέρια τους την Τιμία Κάρα πολλοί  άνδρες. Επιστρέψαμε αφού ασπασθήκαμε για τελευταία φορά το ιερό λείψανο στο Ναό ενώ προηγουμένως  ευχαριστήσαμε τον Γέροντα για τον κόπο και τη θυσία που έκανε όλες αυτές τις ημέρες χάριν όλων των φιλαγίων πιστών.

    Την φιλοξενία των Πατέρων της Μονής ανέλαβαν με πολλή αγάπη ως άλλες Μάρθες και Μαρίες  Ενοριακές Οικογένειες ενώ ο Γέροντας δεν παρέλειψε να συναντήσει τα παιδιά της Νεανικής μας Σύναξης, να τους μιλήσει και να τους προσφέρει την Ευχή και την Πατρική Ευλογία του.

     Μπορεί τα λουλούδια με τα οποία στολίσθηκε ο Ναός αυτές τις ημέρες  να μαράθηκαν ,δεν μαράθηκε  όμως η ευλάβεια μας προς τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο, μάλλον αυξήθηκε και έγινε πιο δυνατή και πιο ουσιαστική. Ευχαριστούμε το Θεό και για αυτό το δώρο που έκανε στην Ενορία μας και προσευχόμαστε  στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο να παρέχει την Αθλοφορική και Ιαματική Χάρη του σε όλους μας.

O Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Το έγγραφο του Γέροντος Δωροθέου.

Ο Γέροντας Δωρόθεος με τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας πλαισιώνουν την Τιμία Κάρα.

Ο Αιδ.π.Κων/νος Γκέλης ομιλών στον Εσπερινό.

Απο την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία.

 

  

Απο την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.  

  

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA