«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Λίγο πιό έξω απο τις Ερυθρές Αττικής(Κριεκούκι) βρίσκεται η Ιερά Ανδρώα Μονή του Προφήτου Ηλιού Κτίτορας και Πρώτος Οικιστής της οποίας υπήρξε ο Όσιος Μελέτιος ο εν Κιθαιρώνι . Η Μονή μετα την διάλυσή της απο τον Όθωνα όπως και δεκάδες Μονές στον Ελλαδικό χώρο ερημώθηκε και εγκαταλήφθηκε απο τους Πατέρες και πρίν λίγα χρόνια ο δραστήριος Ιερομόναχος Δωρόθεος(Βουρλής) με την μικρή συνοδεία του κατέβαλαν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανασύσταση της και για την ανάδειξή της σαν ένα Ιστορικό και Βυζαντινό Μνημείο όπου  θα λατρεύεται ο Τριαδικός Θεός και θα τιμάται ο 'Ενδοξος Προφήτης.

     Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα φθάσαμε στο Μοναστήρι όπου υπό τους χαρμόσυνους ήχους των καμπανών τελέσθηκε στο φροντισμένο Καθολικό απο τον Καθηγούμενο π.Δωρόθεο ο Εσπερινός και στην συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα και η ξενάγηση. Κατόπιν προσκυνήσαμε το τεμάχιο απο το Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στην Μονή  , τα λείψανα των ευσεβών Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της ''Παραμυθίας''. Αμέσως μετά στον αυλόγυρο της Μονής προσφέρθηκαν σε όλους πολλά και νόστιμα γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

      Αναχωρήσαμε κατενθουσιασμένοι απο την Αβραμιαία φιλοξενία και συγκινηθήκαμε για τον κόπο και την θυσία που έκαναν ο Γέροντας Δωρόθεος και οι συνεργάτες του για να μας περιποιηθούν.  

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA