Ο άνθρωπος αρχίζει να γερνά όχι όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του. (+) Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης!Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Επιστέγασμα και επισφράγιση των Ενοριακών Λατρευτικών Εκδηλώσεων  για την Μνήμη και την Τιμή του Οσιομάρτυρος Νικολάου Του Νέου του Προστάτου και Εφόρου της Ενοριακής μας Κοινότητος αποτέλεσε το απογευματινό Προσκύνημα που πραγματοποιήσαμε σε έναν τόπο που αναφέρεται στο Πρόσωπο του Αγίου μας.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 επισκεφθήκαμε την πόλη της Δροσιάς της Επαρχίας Αυλίδος η οποία διοικητικά μεν ανήκει στην Εύβοια, Εκκλησιαστικά δε στην Μητρόπολη μας και με καραβάκι από την θέση «Παναγίτσα» διασχίζοντας τα νερά του Ευβοϊκού κόλπου φθάσαμε στο κατάφυτο Εγκλεζονήσι όπου αιώνες τώρα δεσπόζει ο μικρός μεν αλλά Κατανυκτικός Ναός του Αγίου μας που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Δροσιάς και όχι μόνο. Αφού προσκυνήσαμε και ανάψαμε τις κανδήλες ψάλαμε την Παράκληση στον Άγιο και τελέσαμε την αρτοκλασία.

     Κατόπιν η Ενοριακή μας  Οικογένεια του κ.Χρήστου και της κ.Ειρήνης Ζέρβα άνοιξε το Εξοχικό της σπίτι και μας υποδέχθηκε με αγάπη και μας προσέφερε  γλυκίσματα και αναψυκτικά. Ευχαριστήσαμε τον οικοδεσπότη για την φιλοξενία και τελέσαμε τον Αγιασμό στο Προσκυνητάρι του σπιτιού σαν ένα μικρό Αντίδωρο ευχαριστίας.

       Στην συνέχεια βρεθήκαμε στον παλαιό και περικαλλή ιερό Ναό του Πολιούχου της Πόλεως Αγίου Γεωργίου και αφού προσκυνήσαμε μέσα σε ένα κλίμα ζεστό και φιλάδελφο απολαύσαμε στο Ενοριακό Κέντρο την υλική αλλά  κυρίως την πνευματική φιλοξενία των αγαπητών Αδελφών του π.Λάμπρου και του π.Διονυσίου. Μετά την παράθεση του καφέ  ο Προϊστάμενος του Ναού π.Λάμπρος μας ξενάγησε μιλώντας μας για την Ιστορία του Ναού και της Πόλεως, για τα πολλά Παρεκκλήσια και Εξωκκλήσια, για τους Προκατόχους Ιερείς, για το Εγκλεζονήσι και για την πλούσια και αξιομίμητη Διακονία της Ενορίας ιδικά προς την Νεότητα.

      Αναχωρήσαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και αφού ευχαριστήσαμε τους Πατέρες για την φιλοξενία τους προσκαλέσαμε για να έλθουν και εκείνοι με το ποίμνιο τους στην Ενορία μας και να μας δώσουν την χαρά της αντοπόδοσης της ευγενικής φιλοξενίας τους.

 

 

 

 

Με το ζεύγος Ζέρβα μετά τον Αγιασμό.

 

Στο Ενοριακό Κέντρο του Αγ.Γεωργίου

ο π.Λάμπρος προσφέρει  δροσερό νερό...

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA