Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

        Πολλή μεγάλη χαρά μας δίνει η επίσκεψη Αδελφών που έρχονται στον Ναό  μας  για να προσκυνήσουν τον Άγιο μας και να γνωρίσουν την Ενορία μας. Σε μια εποχή που η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων άρχισε να γίνεται προβληματική η επικοινωνία μεταξύ των Ενοριτών από άλλες Ενορίες εντός και εκτός Μητροπόλεως αποτελεί  ένα ελπιδοφόρο σημάδι και μια βεβαιότητα ότι η Εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους και τους ανακαινίζει!

       Με την Μητρόπολη Φθιώτιδος δεν είναι μόνο η γειτνίαση που μας ενώνει αλλά κυρίως κάποια Πρόσωπα Ξεχωριστά και Μοναδικά που στολίζουν το Αγιολόγιο και αποτελούν   φωτεινούς σηματοδότες που μας δείχνουν τον δρόμο! Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ο Ιδρυτής της Βοιωτικής Εκκλησίας ταυτόχρονα είναι και Πολιούχος της πόλεως της Λαμίας, ο Άγιος Γρηγόριος επίσκοπος Υπάτης που μαρτύρησε την εποχή της Τουρκοκρατίας κατήγετο από την πόλη των Θηβών αλλά και Ενοριακός Ναός επ΄ονόματι του Οσιομάρτυρος Νικολάου Του Νέου βρίσκεται στην Ανθήλη Φθιώτιδος,ανάμεσα στους 21 σε ολόκληρη την Ελλάδα.

       Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ.Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ο αγαπητός αδελφός και εκλεκτός φίλος  Αρχιμ.π.Μάξιμος Νικολόπουλος, Ιερατικός Προιστάμενος του Ι.Ν Αγ.Αικατερίνης Στυλίδος και Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος μαζί με το ποίμνιο της Ενορίας Του την Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος 6-4-11 συμπροσευχήθηκαν στον Ναό μας κατά την Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία. Το καλλιεργημένο Λειτουργικά ποίμνιο του π.Μαξίμου, συμμετείχε με ευλάβεια και κατάνυξη στην εσπερινή Ακολουθία ενώ πάρα πολλοί εξ αυτών προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο. Μετά την Απόλυση οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι μας ανέβηκαν στο Ενοριακό μας Κέντρο όπου οι Κυρίες του «Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης» ετοίμασαν ένα λιτό αλάδωτο Δείπνο για να προσφέρουν μια μικρή αναψυχή στους Αδελφούς μας που διήνυσαν πολλά χιλιόμετρα  για να έλθουν να προσκυνήσουν τον Άγιο μας και να χαρούν την φιλάδελφη διάθεση μας.

      Ο Ευγενέστατος π.Μάξιμος με συγκινητικούς λόγους πηγαίας αγάπης ευχαρίστησε για την φιλοξενία και προέτρεψε τους Ενορίτες του να ενισχύσουν την Φιλανθρωπική μας προσπάθεια  με την αγορά Αναστάσιμων λαμπάδων όπως και έγινε με πολλή χαρά.

 

     Ήταν μια όμορφη Λατρευτική  Διενοριακή βραδιά όπου κυριάρχησαν η απλότητα, η ζεστασιά  και η αγάπη.    

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA