«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

          Eορτάσαμε για ένατη συνεχή χρονιά (2002) την Εορτή και Πανήγυρη του Αριστερού Κλίτους του Ναού μας το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Δέκα Βοιωτών Αγίων μας. Όπως είναι καθιερωμένο με απόφαση του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου η Δεύτερη Κυριακή των Νηστειών είναι για την Ενορία μας μια ευκαιρία για να ατενίσουμε τους Τοπικούς μας Αγίους, να αισθανθούμε την Παρουσία Τους και να παραδειγματισθούμε από την ζωή Τους.

         Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις του Ναού μας ουσιαστικά ξεκίνησαν από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 το πρωί με την τέλεση της Προηγιασμένης Θ.Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο Τους όπου βρίσκεται η Ασημοσκέπαστη Ιερά Τους Εικόνα όπως και το Σάββατο με την Θ.Λειτουργία του Ι.Χρυσοστόμου. Την ίδια ημέρα στις 5.30 το απόγευμα στο προαύλιο του Ναού μας υποδεχθήκαμε την Τιμία Κάρα ενός εκ των Αγίων μας, ίσως του λαοφιλέστερου εξ Αυτών, του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοίτου την οποία μετέφερε ο Οσιολ.Καθηγούμενος της Ομώνυμης Ι.Μονής Μοναχός π.Παχώμιος. Ακολούθησε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και λίγο αργότερα το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί. Την Κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Θ.Λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου και το απόγευμα στις 6.30 μ.μ ο Κατανυκτικός Εσπερινός με θείο Κήρυγμα από τον παν.Αρχιμ.π.Παίσιο Ναυπλιώτη Ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως μας με θέμα το Μεγάλο Προκείμενο ‘’Μη αποστρέψης το Πρόσωπον Σου..’’.

        Στην Ακολουθία συμπροσευχήθηκαν ο Αρχ.Επίτροπος Θηβών π.Γεωργ.Τουλουμάκος,ο π.Νικόδημος Κάστιζας,ο π.Δανιήλ Στέφας,ο π.Παναγιώτης Κανιάρης και ο π.Κυριάκος Πετσίτης Εφημέριοι της Πόλεως και της Επαρχίας Θηβών.

       Την Δευτέρα το πρωί τελέσθηκε Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία με ιερουργό τον Παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπο Καραμαρούδη Εφημέριο του Ι.Ν Αγ.Τριάδος Βαγίων και στις 11.00 π.μ αφού εψάλη η Παράκληση στον Όσιο και ο Αγιασμός από τον Παν.Αρχιμ.π.Δανιήλ Στέφα Εφημέριο του Ι.Ν Αγ.Θεοδώρων Θηβών, έγινε η αναχώρηση του Ι.Λειψάνου για την Ι.Μονή.

        Την Αγία Κάρα ασπάσθηκαν πλήθος Ενοριτών, φίλων της Ενορίας και της Μονής, Πνευματικά τέκνα του Γέροντος και φιλόσιοι πιστοί που προσήλθαν με σεβασμό και ευλάβεια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενορίας μας με σκοπό να ενισχυθούν πνευματικά και να στηριχθούν στον αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής που ήδη πλησιάζει στο μέσον της. Ευχαριστίες ανήκουν σε όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση αυτής της Πνευματικής και Αγιαστικής ευκαιρίας, στον Γέροντα Παχώμιο,στους Εκκλ.Επιτρόπους,στις Κυρίες του ‘’Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης’’,στην οικογένεια του κ.Ευστ.Κολοκούρα που φιλοξένησε τον Γέροντα και στους κ.Δημ.Σπανό και κ.Γεωργ.Μπότση που ανέλαβαν την μεταφορά των εκλεκτών προσκεκλημένων μας, από και προς την Ι.Μονή.

       Ας είναι βοήθεια σε όλους μας οι Άγιοι!

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA