Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος



Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

        Με  ιδιαίτερη προθυμία ανταποκρίθηκαν οι Ενορίτες μας στην πρόσκληση μας για ένα προσκύνημα στην Νέα Μάκρη όπου αποδώσαμε τιμητικό ασπασμό στο Σεπτό Λείψανο του Νεοφανούς και Θαυματουργού και Λαοφιλούς Αγίου της Πίστεως μας Οσιομάρτυρος Εφραίμ. Την ίδια προθυμία έδειξαν και για τις δύο Ενορίες της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών που επισκεφθήκαμε ανταποδίδοντας επισκέψεις των κατά το κοντινό παρελθόν.

        Την Κυριακή (του Ασώτου)20 Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι περίπου φτάσαμε στην Ι.Μονή του Αγίου Εφραίμ όπου ψάλλαμε τον Παρακλητικό του Κανόνα. Κατόπιν προσκυνήσαμε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Κεραμεικού όπου μας υποδέχθηκε ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος και φίλος της Ενορίας μας αλλά και αρωγός στο Φιλανθρωπικού μας έργο κ.Αθ.Κορομπύλης, ο οποίος μας ξενάγησε και μας μίλησε για την Ιστορία του Ναού, ο οποίος είναι αγιογραφημένος από τον κ.Καρούσο μαθητή του Μεγάλου Αγιογράφου και Λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου.

        Αμέσως μετά βρεθήκαμε στον Ταύρο όπου δεσπόζει ο Περικαλλής και Καλλιμάρμαρος Ενοριακός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η Πνευματική και η υλική Φιλοξενία των Πατέρων και των Κυριών μας συγκίνησε, αφού νοιώσαμε έντονα με το που μπήκαμε στον Ναό την ζεστασιά της καρδιάς τους. Ψάλλαμε την Παράκληση της Κυρίας Θεοτόκου ενώπιον της Μικρασιάτικης Θαυματουργού και Περίπυστης Εικόνος της Παναγίας του ‘‘Κύκκου της Ελεούσης’’ την οποίαν  διέσωσαν και μετέφεραν με κίνδυνο της ζωής τους οι Ατταλειώτες και Αλλαιώτες Πρόσφυγες. Αφού προσκυνήσαμε τα Τίμια Λείψανα πολλών Αγίων που φυλάσσονται στον Ναό ο  Ευγενέστατος Προϊστάμενος παν.Αρχιμ.π.Ραφαήλ μας καλωσόρισε και μας μίλησε για τον Ναό, την Ενορία και για τα Θαύματα της Μεγαλόχαρης.

        Στο Ενοριακό Κέντρο απολαύσαμε τα αλμυρά και γλυκά εδέσματα και τα αναψυκτικά που παρατέθηκαν και προσκυνήσαμε στο υπόγειο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου του εν Αιγίνη τα Λείψανα του Αγίου Πατρός.Εκεί είχαμε την Χαρά να δούμε και να προσκυνήσουμε πολλές Εικόνες έργα του γνωστού ανάπηρου Αγιογράφου κ.Λέπουρα ο οποίος αγιογραφούσε με το στόμα!

        Από το χέρι του αγαπητού μας π.Ιωάννου πήραμε όλοι τα ενθύμια και τις ευλογίες αναχωρώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από το Κυριακάτικο αυτό οδοιπορικό.  





Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA