«Δε χρειάζομαι να διαβάσω εφημερίδες (…) από τη συμπεριφορά του περαστικού στο δρόμο, μπορώ να πληροφορηθώ καλύτερα από κάθε εφημερίδα ποιοι είμαστε, που πάμε…» Μίλτος ΣαχτούρηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Από την ημέρα της εκλογής του  ο νέος Δήμαρχος του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Θηβαίων κ.Σπυρίδων Νικολάου έσκυψε με ενδιαφέρον στα πολλά και ποικίλα προβλήματα της συνοικίας μας και οι καρποί αυτού του ενδιαφέροντος έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

     Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 6.30 μ.μ συναντήθηκε το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο με τον Δήμαρχο κ.Σπ.Νικολάου στο γραφείο του, παρουσία του Δημ.Συμβούλου και Ενορίτου μας κ.Ανδρέα Χατζησταμάτη με σκοπό την καλύτερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση τους.

     Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε κλίμα  αμοιβαίου σεβασμού ,  αγάπης και οικειότητος. Κατ᾽ αρχάς το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο υγεία, δύναμη και υπομονή  στα νέα του καθήκοντα και μια καρποφόρο και αποτελεσματική θητεία για το καλό της πόλης, των πολιτών και όλων των δημοτών.

      Ο κ.Νικολάου μας υποδέχθηκε με απλότητα και ευγένεια (χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν) και άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα θέσαμε υπ᾽ όψιν του, δίνοντας μας την ειλικρινή υπόσχεση του για την κατά το δυνατόν πραγματοποίηση των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι τα εξής:

 

1.Φωτισμός,καθαριότητα και αποκομιδή χωμάτων από το νέο Κοιμητήριο. Δημιουργία διαδρόμων. Κλάδεμα δενδροστοιχίας στον δρόμο προς το Κοιμητήριο. Επίβλεψη…! ειδικά τις νυκτερινές ώρες. Ανέγερση μικρού Κοιμητηριακού Ναού.

 

2.Δημιουργία χώρου αναψυχής στο παλαιό Κοιμητήριο το οποίο έχει καταργηθεί και κατασκευή ενός μικρού Προσκυνηταρίου για να θυμίζει ότι εκεί προϋπήρχε Κοιμητήριο.

 

3.Καθαριότητα ειδικά των οδών Ποτνιών και Σεφέρη που διασχίζουν την συνοικία!

 

4.Φωτισμός των κεντρικών οδών.

 

5.Ονοματοδοσία  οδών στις Εργ.Κατοικίες (υπάρχει πρόταση εκ μέρους του Εκκλ.Συμβουλίου).

 

6.Εξοπλισμός Παιδικής χαράς στις πάνω παλαιές Εργ.Κατοικίες.

 

7.Νυκτερινός φωτισμός στα Σχολικά Συγκροτήματα (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό).

 

8.Φροντίδα (φωτισμός, καθαριότητα, κλάδεμα δένδρων, αντικατάσταση ειδών παιδ.Χαράς)στον χώρο μπροστά από τον Παιδότοπο (πρώην Περιστέρια).

 

9.Απομάκρυνση χόρτων κ.λ σκουπιδιών από τις Εργ.Κατοικίες Θήβα 1 και 2.

 

10.Κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Ποτνιών αριστερά πρίν την Δ.Ε.Η.

 

        Η συνάντηση αυτή άφησε να φανεί το ενδιαφέρον του Εκκλ.Συμβουλίου για την κοινωνική (και όχι μόνο την πνευματική) ζωή των Ενοριτών μας ενώ ο κ.Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη για την αναζωπύρωση του  εθελοντισμού, γεγονός που θα συμβάλλει εν πολλοίς στην λύση αρκετών προβλημάτων τόσο της συνοικίας μας όσο και της πόλης.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA