Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την ΔεσποτοΘεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού η σκέψη και η προσευχή μας στρέφονται προς το Σεμνό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της Μητέρας του Λυτρωτού και Μητέρας όλων των ανθρώπων. Αυτήν την ημέρα έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοση μας σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

    Αφού τελέσθηκε η Αγρυπνία της Υπαπαντής 1η προς 2α Φεβρουαρίου 2011, επανήλθαμε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και στα πλαίσια εορταστικής Εκδήλωσεως τιμήσαμε τις Μητέρες. Μετά την Θ.Λειτουργία μεταβαίνοντας  στην Φυλή (Χασιά)Αττικής  μοιρασθήκαμε λίγες σκέψεις όσον αφορά την:«Θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας» σύμφωνα με τα Ιερά Κείμενα, την ιστορία και την πράξη της Εκκλησίας αλλά κυρίως σύμφωνα με την θέση που τις έδωσε  ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες. Το μεσημέρι γευματίσαμε σε Κεντρικό Εστιατόριο της περιοχής. Μετά το φαγητό ακολούθησε Παραδοσιακή ψυχαγωγία με τον χορό που έσυραν  σχεδόν όλες οι Κυρίες όλων των ηλικιών…!

       Περί το τέλος προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη και εκτίμηση  τα αναμνηστικά που ετοίμασε η Ενορία μας. Αργά το απόγευμα επισκεφτήκαμε την Γυναικεία Ιερά Μονή  Γενεσίου της Παναγίας (Ντάρδιζας)Πάρνηθος όπου τελέσθηκε η Εσπερινή Ακολουθία στο Καθολικό της Μονής στην οποία έψαλε η Γερόντισσα Αγαθαγγέλη Μοναχή με την Συνοδεία Της ενώ στο Αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε ζεστός καφές και βουτήματα.

      Κατά την επιστροφή μας διαβάστηκε η ειδική Ευχή για την Εορτή της Μητέρας, που με φροντίδα του Αιδ.Πρωτ. π.Αθανασίου Αθανασίου μεταφέρθηκε στην δημοτική, (ακολουθεί)για να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα σπουδαία μηνύματα που περιέχει.

    Χρόνια Σας πολλά Μητέρες!

  

  

 

 

 

 

Ακολουθεί η Ευχή για την Εορτή της Μητέρας και φωτογραφίες απο την Εκδήλωση.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ για την εορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ.

 

Κύριε  Ιησού, Χριστέ, Υιέ του Θεού Μονογενή, Εσύ που από πηγαία αγάπη έγινες άνθρωπος και γεννήθηκες από την Πάναγνη και Υπερευλογημένη Κυρία μας και Αειπάρθενο Μαρία και σαν Βρέφος σαράντα ημερών οδηγήθηκες στον Ναό και κρατήθηκες στην αγκαλιά του υπέργηρου Συμεών. Εσύ που σπλαχνίσθηκες την ειδωλολάτρισσα Χαναναία γυναίκα και χάρισες την υγεία στην κόρη της. Εσύ, που τον μονάκριβο γιό της χήρας στην Ναΐν και την κόρη του Αρχισυναγώγου Ιαείρου, ανέστησες και τα δάκρυα της θλίψεως στα μάτια των μητέρων τους τα έκανες δάκρυα χαράς.

Δέξαι και τις δεήσεις αυτές τις ευχαριστήριες, τις οποίες Σου προσφέρουμε, Αγαθέ, για Χάρη όλων των Ελληνίδων Μητέρων, ειδικά εκείνων που κατοικούν στην πόλη μας. Ας φθάσουν μπροστά στον θρόνο σου  τα αναφιλητά  των νηπίων, τα δάκρυα των ορφανών, η αγωνία των ασθενών και ο αναστεναγμός των Μητέρων. Διότι, Εσύ Κύριε,  χάρισες σε όλους τους ανθρώπους σαν φύλακα Άγγελο την Μητέρα, και φύτεψες στα σπλάχνα της την τρυφερότητα, το θεόδοτο μητρικό φίλτρο και την αστείρευτη στοργή. Εσύ και την Παναγία Μητέρα Σου μας την δώρισες, σαν Σκέπη θερμή και μόνιμη Προστασία.

Άκουσε τις προσευχές μας κατά την χαρούμενη και επίσημη αυτή ημέρα της Εορτής της Υπαπαντής και αξίωσε τις Μητέρες να φθάσουν μέχρι τα καρποφόρα τους γεράματα και να δουν τα παιδιά τους να  μεγαλώνουν γύρω-γύρω στο οικογενειακό τραπέζι σαν νεόφυτα ελαιόδενδρα,  ενισχυόμενα στην πίστη και προοδεύοντας, όπως Εσύ έχεις διδάξει, με τα ιερά σου διδάγματα, σύμφωνα με το θέλημά σου.

Καθοδήγησε τις να πορεύονται στην ζωή τους με σεμνότητα, να στοχάζονται τις έμφυτες εντολές σου και να διάγουν ολόκληρο το βίο τους με υπομονή και ταπείνωση. Ακόμα καθοδήγησέ τις να ανατρέφουν και να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους και να εφοδιάζουν το νού τους σύμφωνα με τις εντολές Σου και να εκπληρώνουν τον προορισμό τους ως γνήσιες σύζυγοι και μητέρες. Ως ανταμοιβή δε των θυσιών τους να απολαύσουν και τα επουράνια Δώρα Σου.

 Όλα αυτά Σου τα ζητούμε, επικαλούμενοι τις Προσευχές  της Παναγίας  μας και Μητέρας Σου, που υμνείται περισσότερο απ᾽όλους και που είναι η Μοναδική Ευλογημένη ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου και πασών των γενεών, καθώς και με τις προσευχές όλων των Αγίων Σου. Αμήν!

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA