«Δε χρειάζομαι να διαβάσω εφημερίδες (…) από τη συμπεριφορά του περαστικού στο δρόμο, μπορώ να πληροφορηθώ καλύτερα από κάθε εφημερίδα ποιοι είμαστε, που πάμε…» Μίλτος ΣαχτούρηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Ήταν για όλους μας μια ξεχωριστή  ημέρα η Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, αφού εκτός από την χαρά της Εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών είχαμε την χαρά και την Τιμή της επισκέψεως στην Ενορία μας των 16 παιδιών που φιλοξενεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς (Μαυρογένους 12) τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα υγιές Οικογενειακό περιβάλλον και κάποιες φορές δέχθηκαν και την οποιαδήποτε κακοποίηση από τους αλκοολικούς η ναρκομανείς η παραβατικούς γονείς τους,με την συνοδεία της Προέδρου κ.Σταματίνας Χαραμή και των εκλεκτών Συνεργατών της.

     Κατά την Θ.Λειτουργία που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Αθανασίου Αθανασίου πρ.Εκπαιδευτικού, ο οποίος ομίλησε επικαίρως, προσφέρθηκε από τον Θηβαικό Χορευτικό Σύλλογο «Τερψιχόρειον» και την Πρόεδρο αυτού κ.Σοφία Κωνσταντινίδου ένα πλούσιο πρωινό στο Ενοριακό μας Κέντρο.

    Αμέσως μετά, τα παιδιά από τον Πειραιά, παιδιά της Ενοριακής Νεανικής μας Σύναξης(τα οποία προσέφεραν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό από τα χρήματα που μάζεψαν στα κάλαντα), Εκκλ.Επίτροποι, Κυρίες του Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης και λίγοι ενορίτες (σύνολο 59 πρόσωπα) αναχωρήσαμε για την Ι.Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Λιβαδειάς όπου προσκυνήσαμε το Σκήνωμα του Οσίου και ξεναγηθήκαμε από τον Παν.Ιερομόναχο π. Γεώργιο.

    Στην συνέχεια αφού πήραμε την ευχή του Καθηγουμένου της Μονής  Αρχιμ.π.Χρυσάνθου ο οποίος συνεισέφερε με γενναίο χρηματικό ποσό στην φιλοξενία των παιδιών, γευματίσαμε σε Εξοχικό Κέντρο στην θέση Καρακόλιθος.

     Κατόπιν προσκυνήσαμε στην Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμ.π.Σιλουανός κατέθεσε στο ταμείο των καρδιών μας λόγους ωφέλιμους και εποικοδομητικούς. Τελευταίος σταθμός του περιπάτου μας ήταν ο Ι.Ναός Αγίας Τριάδος Βαγίων.

     Εκεί ο παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπος Καραμαρούδης με τους Συνεργάτες  του υποδέχθηκαν τα παιδιά και τα φιλοξένησαν στο Ενοριακό τους Κέντρο προσφέροντας τους διάφορα δώρα καθώς και ένα χρηματικό ποσό.

     Κατά την αναχώρηση τους για τον Πειραιά προσφέρθηκαν από την Ενορία μας είδη ενδύσεως και παιχνίδια σε όλα τα παιδιά, κάτι που έκανε και πάλι τα προσωπάκια τους να φωτισθούν και να χαρούν.

     Ανανεώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 όταν επισκεφθήκαμε την Εταιρεία   ότι, θα είμαστε κοντά στα παιδιά και στον αγώνα τους καθώς και στην αξιέπαινη και σπουδαία προσπάθεια της Εταιρείας.

 

Ευχαριστίες οφείλουμε και στους:

1.Ανδρέα Χατζησταμάτη Δημ.Σύμβουλο.

2.Κων/νο Αγγέλου Φαρμακοποιό.

3.Αντώνιο Μαυρίδη Έμπορο,Ενορίτη μας.

4.Ελένη Μακρή Ενορίτισσα μας.

5.Χριστίνα Κεραμυδά και Άννα Κολυμπύρη

6.Λουκά Σύρο

και στις Κυρίες του Ε.Τ.Α για την συμβολή τους στην φιλοξενία των παιδιών.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA