«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Την γνωριμία τους με τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 οι Ενορίτες του Ι.Ναού «Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Παναγίας του Κύκκου»  Ταύρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τους οποίους συνόδευαν οι δύο πανάξιοι και εκλεκτοί τους Ποιμένες ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ.π.Ραφαήλ Καρακεχαγιάς και ο Εφημέριος π.Ιωάννης Φλαριώτης.

       Αρχικά επισκέφθηκαν την ιστορική  Ι.Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου στον Υψηλάντη Λιβαδειάς όπου απόλαυσαν την Μοναστηριακή Φιλοξενία της Γερόντισσας Θεοφυλάκτης και αργά το απόγευμα κατέφθασαν στον ναό μας και συμπροσευχήθηκαν στην Παράκληση που τελέσθηκε ενώπιον του Ιερού Λειψάνου για την ικανοποίηση των αιτημάτων των καρδιών τους με τις πρεσβείες του Ιαματικού Οσιομάρτυρα. Μετά την ακολουθία, στο Ενοριακό μας Κέντρο ευλογήθηκε, τεμαχίσθηκε και διαμοιράσθηκε η Ενοριακή τους Αγιοβασιλόπιττα το νόμισμα της οποίας βρήκε ο π.Ιωάννης!!

      Οι κυρίες του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ετοίμασαν μια μικρή και ζεστή δεξίωση προς τιμήν των φιλοξενουμένων μας με αλμυρά εδέσματα και αναψυκτικά ενώ κατά την αποχώρηση τους προσφέρθηκαν διάφορα αναμνηστικά ως ευλογία. Με θερμότατα λόγια ευχαρίστησε ο π.Ραφαήλ για την υποδοχή και την Αβραμιαία, υλική και πνευματική  όπως είπε φιλοξενία, και ο π.Ιωάννης με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρέτισε την εκδήλωση αφού πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με  Ποιμαντική ευθύνη ,μεράκι και ζήλο στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων  Θηβών (Κοντίτο) και είχε στενή σχέση  αγάπης και συνεργασίας μαζί μας.

       Η όλη παρουσία των Ενοριτών από τον Ταύρο ‘’πρόδωσε’’ την συστηματική Ποιμαντική εργασία που γίνεται από του δύο Πατέρες αλλά και την προσήλωση των πιστών στην  Αγία μας Εκκλησία και την αμέριστη εμπιστοσύνη προς τους Πνευματικούς τους Πατέρες που τους διακονούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA