Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

        Ξεχωριστή θέση μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα του Αγίου Δωδεκαημέρου κατέχει και η μνήμη του Δεύτερου Προστάτη της Ενορίας μας και ιδιαίτερα των Ενοριακών Έργων της Αγάπης και της Φιλαδελφίας, Αγίου Οσιομάρτυρος  Εφραίμ του Νεοφανούς, με την ευκαιρία της αναμνήσεως της ευρέσεως των Σεπτών αυτού Λειψάνων από την Γερόντισσα Μακαρία στις 3 Ιανουαρίου 1950.Όπως είναι γνωστό, το Δεξιό Κλίτος του Ναού μας είναι αφιερωμένο στο όνομά Του, εκεί βρίσκεται και η ασημοσκέπαστη Εικόνα του και  εκεί τίθεται σε προσκύνηση ένα απότμημα από τα Λείψανά Του που με ευλάβεια φυλάσσεται στον ναό μας εντός αργυράς Θήκης, δωρεά της Οικ.Διομήδους Τζαφέρη.

       Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεγάλος Εσπερινός και ενώπιον της Ι.Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου τα Εγκώμια του Νεοφανούς Αγίου. Κατόπιν στο Ενοριακό μας Κέντρο μέσα στα πλαίσια σεμνής και λιτής τελετής έγινε η βράβευση των νέων Φοιτητών που προέρχονται από την Ενορία μας ,αφού πρώτα ο Θεολόγος κ.Δημήτριος Τζαφέρης Αναγνώστης , μίλησε με θέμα:« Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ» στα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενορίας ,στους γονείς τους και στους παρευρισκομένους. Μετά την ωφέλιμη, μεστή και επίκαιρη ομιλία ο Εφημέριος βράβευσε την Νικολέττα Δήμου(Θεολογία),Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου(Φιλολογία),την Αναστασία Τσιλίκα(Φιλοσοφία),την Παρασκευή Παπαγεωργίου(Παιδαγωγική),την Μαγδαληνή Αργύρη(Μηχανολογία) ,την Αλεξάνδρα Πανουργιά(Νηπιαγωγών) και τον Θωμά Καπούλα(Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και δικτύων)ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Μητέρα του, και τους προσέφερε από ένα χρηματικό ποσό ως ελάχιστο δείγμα αγάπης, ενδιαφέροντος και στοργής!

      Το πρωί της Αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία με αρτοκλασία «υπέρ των ελεούντων,βοηθούντων και συντηρούντων τους πτωχούς της Ενορίας μας» και που στηρίζουν την φιλανθρωπική μας προσπάθεια!

 

Στην Θ.Λειτουργία προεξήρχε ο Αιδεσιμολ.Πρωτοπρεσβύτερος π.Αθανάσιος Αθανασίου ο οποίος αν και αποδεσμευμένος πια από τις Εφημεριακές του υποχρεώσεις «γέρων ών κεκμηκώς», δεν παύει να ιερουργεί,να κηρύτει,να στηρίζει,να χειραγωγεί, να εμπνέει να παραδειγματίζει με την σεμνή κα αθόρυβη παρουσία του.

      Μαζί του συνιερούργησαν ο παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπος Καραμαρούδης Εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Βαγίων ,ο Αιδεδιμολ.π.Κων/νος Τόλιας Εφημέριος του Ι.Ν Προφ.Ηλιού Λεονταρίου και ο Εφημέριος. Μετά την Ακολουθία στο Ενοριακό Κέντρο οι Κυρίες του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ παρέθεσαν δεξίωση εις τιμήν ολοκλήρου του εκκλησιάσματος με αλμυρά και γλυκά νοστιμότατα εδέσματα που ετοίμασαν, όπως πάντα, με πολλή αγάπη.

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA