Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

           Mέσα στα πλαίσια της Πνευματικής μας προετοιμασίας για την Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας  αλλά και των άλλων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου τελέσθηκε στον Ναό μας το Ιερό Σαρανταλείτουργο από τις 15 Νοεμβρίου με την καθημερινή Θ.Λειτουργία Υπέρ Υγείας των Ζώντων και Υπέρ Αναπαύσεως των Ψυχών των Κεκοιμημένων προσφιλών μας. Η Θ.Λειτουργία τις καθημερινές ετελείτο στα Παρεκκλήσια των δύο κλιτών  του Αγίου Εφραίμ (δεξιά)και των Βοιωτών Αγίων (αριστερά )με τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι Ενοριακές Οικογένειες  είτε μεμονωμένα είτε Ομαδικά. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή πολλών Ενοριτών στην Θ.Λειτουργία σε καθημερινή βάση.

          Επίσης τελέσθηκαν  δύο Αγρυπνίες, για την Παναγία την Γερόντισσα (1-2 Δεκεμβρίου) και για την έλευση του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου μας (10-11 Δεκεμβρίου) με την παρουσία πολυπρόσωπου εκκλησιάσματος και μεγάλης προσέλευσης στο Άγιο Ποτήριο. Ακόμη την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου μετά τον Εσπερινό μέσα στα ίδια πλαίσια  τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για την πνευματική ενίσχυσή μας . Κατά τις ημέρες που εόρταζαν οι Άγιοι των οποίων Λείψανα φυλάσσονται στον Ναό μας, (Απ.Ανδρέας,Αγ.Ευστάτιος,Αγ.Ελευθέριος,Αγ.Μόδεστος,Εμβάδα Αγ.Διονυσίου) εκείνα εξερχόμενα από την προθήκη που φυλάσσονται παρετέθησαν προς προσκύνηση από τους φιλάγιους πιστούς.

           Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου  έγινε η διαμοίραση των ειδών διατροφής και κρέατος στις 30 και πλέον Ενοριακές Οικογένειες που φροντίζει με αγάπη το ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, καθώς και πολύτιμων δώρων τα οποία προσέφεραν από τον Γάμο τους οι νεόνυμφοι Χρήστος και Ειρήνη με σκοπό να διανεμηθούν, όπως και έγινε, στους ελάχιστους Αδελφούς μας.

        Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου κατά την Εβδομαδιαία Νεανική μας Σύναξη είχαμε την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας δύο Θηβαιολάτρες ,τον κ.Βασιλείου Ιστορικό και τον κ.Μαργώνη Μουσικό, ο οποίος μας τραγούδησε με την συνοδεία ακορντεόν τα Θηβαικά κάλαντα  ποίημα του κ.Βασιλείου.Μετά το κέρασμα προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

        Tην παραμονή των Χριστουγέννων το απόγευμα μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η Τελετή της «Υποδοχής της Ιεράς Εικόνος της Γεννήσεως» σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όπως τελείται στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Κατόπιν αναγνώσθηκαν από νέους της Ενορίας μας ,οι Χαιρετισμοί της Εορτής και η Ακολουθία της Μετάληψης  για την επαύριον προσέλευση μας στο Ποτήριο της Χριστουγεννιάτικης Θυσίας.

        Την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα έγινε η Μηνιαία Νεανική Σύναξη με νέους και νέες  ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών.Το θέμα που συζητούμε εφέτος είναι οι αιρέσεις.Αυτήν την φορά μιλήσαμε για την αίρεση των Πεντηκοστιανών,των Ευαγγελικών και γενικά των Προτεσταντών.Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή.Χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον των παιδιών μας και προσευχόμαστε για την κατά Θεόν προκοπή τους! 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA