Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Εδώ και δέκα χρόνια περίπου στον Ναό μας τελούμε την Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνος Της Παναγίας της ''Γερόντισσας'', η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους (βλ.εικόνα)και που καθίσταται ξεχωριστή, αφού εικονίζει την Θεοτόκο ολόσωμη, σε στάση δεήσεως χωρίς το Θείο Βρέφος στην αγκάλη Της.

      Ένα ασημοσκέπαστο Αντίγραφο που μας έστειλαν οι Πατέρες απο το Άγιον Όρος, καθαγιασμένο επί της Θαυματουργού Εικόνος, βρίσκεται πίσω από την Αγία Τράπεζα του Ναού μας (βλ.λεπτομέρεια) και ενώπιον Της εκδηλώνουμε ταπεινά και Θεοτοκόφιλα, τον Σεβασμό μας προς το Σεμνό και αξιαγάπητο Πρόσωπό Της.

        Την Τετάρτη 1 προς 2 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η Αγρυπνία με τις Ακολουθίες του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς,του Μεγάλου Εσπερινού με την λιτή και την λιτάνευση της Εικόνος εντός του Ναου,την αρτοκλασία,τον Εόρτιο Όρθρο και την Κατανυκτική Θεία Λειτουργία.Ξεχωριστή ευλογία λάβαμε και απο την προσκύνηση των Ι.Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας τα οποία μετέφερε, κατόπιν παρακλήσεως μας, ο Παν.Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών Ορχομενού Αρχιμ.π.Νεκτάριος συνοδευόμενος απο τους Πατέρες της Μονής π.Ραφαήλ και π.Κυπριανό.

   Στην Θ.Λειτουργία ποεξήρχε ο παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπος Καραμαρούδης Εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Βαγίων ενώ υπέροχα έψαλαν, κατά κοινή ομολογία,  οι Ιεροψάλτες του Ναού μας.Κατά την ώρα του Κοινωνικού αναγνώσθηκε το Ιστορικό της Ι.Εικόνος και έγινε αναφορά στα πολλά θαύματα που επιτελεί μέχρι τις ημέρες μας.

    Μετά την Απόλυση, στο Ενοριακό μας Κέντρο παρετέθη Μοναστηριακό Δείπνο προς τιμήν των Πατέρων, των οποίων η παρουσία,καθώς και η τήρηση του Τυπικού της Αγρυπνίας όπως τελείται στις Μονές,ακόμα και η κρούση του τάλαντου έδωσαν στην Αγρυπνία μας  χρώμα Μοναστηριακό.

    Μετα τον Εσπερινό την Πέμπτη, εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Γεροντίσσης και έτσι ολοκληρώθηκε και για φέτος η Λατρευτική Σύναξη για την Τιμή Της. 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA