«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Μεσούσης της Σαρακοστής των Χριστουγέννων πραγματοποιήσαμε ακόμη ένα απογευματινό Προσκύνημα στην περιοχή της Αττικής  σε δύο Ιερούς και Αγιασμένους Τόπους όπου λατρεύεται καθαρά,καρδιακά και Ορθόδοξα ο Τριαδικός Θεός μας και μεγαλύνεται η Δέσποινά μας Υπερευλογημένη Θεοτόκος.

     Οι εκδρομές αυτές εκτός απο την γνωριμία μας με τους Τόπους αυτούς και με τα Πρόσωπα που  με ευλάβεια και αφοσίωση τους διακονούν συμβάλλουν και στην σύνδεση μας με τα μέλη της Ενοριακής μας Κοινότητος. Κοινό πρόγραμμα,κοινή Προσευχή,κοινό φαγητό,κοινή ψυχαγωγία είναι  μερικά από τα χαρακτηριστικά των μελών της Πρώτης Εκκλησίας τα οποία μακάρι να μπορέσουμε να τα μιμιθούμε έστω και υποτυποδώς!

      Την Κυριακή λοιπόν 28 Νοεμβρίου 2010 το μεσημέρι αναχωρήσαμε με προορισμό τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ζωφριάς όπου ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Γεώργιος Χάρλας Προιστάμενος του Ναού με τους Συνεργάτες του, και αφού έκανε μιά σύντομη Δέηση μας ξενάγισε στον Ιερό Ναό, στον νέο και στον παλαιό που κτίσθηκε πριν απο πολλά χρόνια στα θεμέλια προυπάρχοντος Μοναστηριακού Θυσιαστηρίου, το οποιό αγίασε τον τόπο και τον κατέστησε λιμάνι πνευματικό.

       Αφού ασπασθήκαμε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας η ''Φοβερά Προστασία'' και Λείψανα των Αγίων Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος,Γεωργίου Του Τροπαιοφόρου και Γεωργίου του Χιοπολίτου στην συνέχεια στην αίθουσα του Ναού κεραστήκαμε τον απογευματινό καφέ και νηστήσιμα γλυκίσματα που με αγάπη μας προσφέρθηκαν.

     Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην Ανδρώα Ιερά Μονή Παναγίας της Φοινικιωτίσσης Περιστερίου και συμπροσευχηθήκαμε στον Εσπερινό και στην Παράκληση προς την Κυρία Θεοτόκο η οποία από το Φοινίκιον όρος Της ευλογεί ολόκληρη την πόλη και την Αττική.

      Μετά την Ακολουθία ο Παν.Καθηγούμενος Αρχιμ.Θεοδώρητος (ο οποίος κατάγεται απο την επαρχία Αυλίδος και συγκεκριμένα απο την Δροσιά) με λόγους μεστούς, γλυκόχυμους, ταπεινούς, παρηγορητικούς και στηρικτικούς μίλησε στους προσκυνητές,  ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους για την ανέγερση του Σπιτιού της Παναγίας μας!

       Αφού δεχθήκαμε την Μοναστηριακή φιλοξενία επιστρέψαμε πίσω γεμάτοι χαρά για την όμορφη Κυριακάτικη εξόρμηση αυτή που μας έδωσε εφόδια πνευματικά και εμπειρίες ξεχωριστές.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA