Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 είχαμε την Τιμή και την Χαρά της επισκέψεως του Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Ευσταθίου Γιαννακίδη   Ιερατικού Προισταμένου του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Κεραμεικού και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(Α΄Αρχιεπισκοπική περιφέρεια) καθώς και στενών του συνεργατών ,ανάμεσα τους και του Ταμία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και παλαιού φίλου της Ενορίας μας κ.Αθανασίου Κορομπύλη, και μελών της Ενοριακής τους Κοινότητος.

      Οι φιλοξενούμενοι μας αφού πρώτα επισκέφθηκαν την Ι.Μ Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων στις 5.00 το απόγευμα κατέφθασαν στον Ναό μας, όπου συμπροσευχηθήκαμε κατά την διάρκεια του Αναστάσιμου Μεγάλου Εσπερινού των Εισοδίων της Παναγίας μας προεξάρχοντος του π.Ευσταθίου  με την συμμετοχή του Αιδ.π.Κων/νου Τόλια και του Εφημερίου του Ναού μας.

      Με υποδειγματική τάξη και ξεχωριστή ευλάβεια(που φανερώνουν την ποιμαντική εργασία που γίνεται) οι εξ Αθηνών Αδελφοί απόλαυσαν (όπως μας είπαν αργότερα) την Ακολουθία που έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού μας και αφού προσκύνησαν το τεμάχιο από τα λείψανα του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, ανέβηκαν στο Ενοριακό μας Κέντρο όπου προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα σε όλους,καθώς και αναμνηστικά της εδώ επισκέψεώς τους, ενώ ο Εφημέριος καλωσορίζοντας τους αναφέρθηκε στους τομείς εργασίας στην Ενορία μας. 

        Υποσχεθήκαμε πως θα ανταποκριθούμε και εμείς με παρόμοια Ενοριακή επίσκεψη κάτι που θα συμβάλλει στην σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των Ενοριών και στην δημιουργία κλίματος Αδελφικής αγάπης και στήριξης, ιδικά τώρα που χρειαζόμαστε τον άλλον κοντά μας περισσότερο από  άλλοτε!

        Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Παναγίας, προτού στολιστούν οι Βιτρίνες των Καταστημάτων και φωτιστούν οι δρόμοι, ξεκίνησε η Προεόρτιος Χριστουγεννιάτικη Περίοδος με τρόπο φυσικά πνευματικό. Κατα την Ακολουθία του Όρθρου εψάλησαν οι Καταβασίες «Χριστός Γεννάται δοξάσατε…» και  προσφέρθηκε σε προσκύνηση η Εικόνα της Γεννήσεως η οποία καθαγιάσθηκε στο Πανάγιο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.Μια σεμνή Τελετή η οποία μας έδωσε χαρά και δημιούργησε μέσα μας Χριστουγεννιάτικη προσμονή!

         Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 4.00 μ.μ το Δ.Σ του ''ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ'' επισκέφθηκε την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς ''Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ'' (Μαυρογένους 12)και προσέφερε στα παιδιά που στερήθηκαν ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και που με αγάπη και στοργή φιλοξενούνται εκεί, είδη ενδύσεως,υποδήσεως,γλυκίσματα καθώς και ένα χρηματικό ποσό.Κατά την επίσκεψή μας τύχαμε θερμότατης υποδοχής εκ μέρους της Διευθύντριας κ. Σταματίνας Xαραμή,του προσωπικού(που κυριολεκτικά αναλώνονται στην φροντίδα αυτών των παιδιών σαν να είναι σαρκικά τους παιδιά) και των ίδιων των παιδιών που με χαρά επικοινώνησαν μαζί μας,μας έδειξαν τους χώρους διαμονής και δραστηριότητας τους και πήραν τα δώρα τους.Απο την θέση αυτή το Δ.Σ ευχαριστεί τους εξής εμπόρους της πόλης μας:

1.Ἀγγελικὴ Μαυρίδη (Cinema Πινδάρου 59,226229005),

2.Ἀντώνιο Μαυρίδη, Ἐνορίτη μας (Voice Ἀντιγόνης 19,2262089553),

3.Κυριακὴ Ψυχογιοῦ(Bambino Ἐπαμεινώνδα 34,2262027603),

 4.Ἐλισάβετ Παπαπέτρου (Super Market ὑποδημάτων Οἰδίποδος 12, 2262022716) για την προσφορά τους.

Ήταν μιά επίσκεψη που προβλημάτισε,συγκίνησε και έδωσε αφορμές για ειλικρινέστερη στροφή προς τον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του!

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA